L’IES Gregori Maians d’Oliva es converteix en una Fira de Turisme

El professorat i l’alumnat del centre han treballat la promoció turística de les principals capitals del món per tal d’oferir una proposta als i les turistes que desitgen visitar entre d’altres ciutats El Caire, Pequín, Rio de Janeiro, Berlín, París o Dubai.

L’IES Gregori Maians d’Oliva, ha preparat en la jornada del dimecres, 13 d’abril, una promoció turística per algunes de les principals ciutats del món. Aquesta activitat realitzada per l’alumnat de 1 d’ESO, ha servit per convertir per un dia el centre educatiu en una agència de viatges internacional.

La jornada, que porta treballant-se per l’alumnat 5 dies, ha començat amb la rebuda per part del director del centre educatiu, Joan Escrivà, de l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, qui ha fet la inauguració, acompanyada per la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell i pel regidor de Turisme, Kino Calafat.

L’alcaldessa, Yolanda Balaguer s’ha dirigit a l’equip docent i l’alumnat: «inaugurar el GREGORI TOUR on els alumnes de 1r d’ESO han treballat de valent durant cinc dies, per a preparar un estand de les ciutats més representatives del món, ha sigut tot un orgull. Cada grup d’alumnes ha realitzat un espectacular treball amb vídeos interactius, menjars típics, festivitats tradicionals i d’altres accions que demostren la capacitat de l’alumnat i del centre per promoure noves tècniques i habilitats educatives. Em sent molt orgullosa del potencial que tenen els xiquets i xiquetes d’Oliva, que són el present i el futur de la nostra ciutat» ha declarat Yolanda Balaguer, alcaldessa d’Oliva.

Una vegada finalitzats els parlaments d’inauguració, representants de l’equip docent han acompanyat a les autoritats municipals a tots i cadascun dels stands de les diferents ciutats per conèixer de primera mà l’oferta de cada grup d’alumnes, convertits en Agències de Viatges.

Segons la vicealcaldessa, Ana Morell, “amb aquest tipus de treballs i iniciatives es fomenta la cultura, els coneixements d’altres països, la curiositat per descobrir altres llocs meravellosos del nostre planeta i d’una manera o una altra, la socialització i l’empatia amb ciutats i la seva gent, que formen part del nostre bagatge, bé perquè les hem visitat o bé perquè volem fer-ho després de saber un poc més d’elles. I sobre tot es fomenta el treball en equip i l’educació en valors, que és fonamental per crear ciutadans i ciutadanes lliures” ha manifestat Morell.

Gregori Tour

Aquest projecte educatiu es recolza en la línia de treball que ha iniciat l’IES Gregori Maians per tal de fer de l’ensenyament i l’aprenentatge, un desenvolupament d’habilitats i competències que queda demostrat amb el projecte global “Gregori Tour”.

Segons l’equip directiu i docent que encapçala Joan Escrivà, “hem de preparar al nostre alumnat per als diferents reptes als que enfrontar-se en la vida. Amb el Gregori Tour l’alumnat ha de respondre a un repte que se li planteja en 5 dies a horari complet i s’ha treballat de forma cooperativa i en grup”.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar l’autonomia i l’acció de l’alumnat en el seu propi procés d’aprenentatge. Aquest projecte no està centrat en continguts específics d’un àmbit o matèria, sinó que està dissenyat i implementat per l’equip de professorat per a respondre els estàndards d’aprenentatge de manera interdisciplinària, tenint present una avaluació formativa i les competències del segle XXI.

Durant 5 dies els equips formats per professionals especialitzats en la documentació, el disseny gràfic, la producció audiovisual i la creació tècnica han planificat, gestionat i desenvolupat una fira de Turisme anomenada “Gregori Tour”. Per a la seva realització s’han implementat dinàmiques, tasques, responsabilitats, exposicions orals recolzades amb multimèdia i productes finals que afavoreixen el pensament crític, la comunicació efectiva, l’ús de la tecnologia i el treball en equip. L’avaluació serà una eina fonamental al llarg de tot el projecte.

A la fi de la visita de les autoritats s’ha fet una valoració per part dels regidors i de l’alcaldessa i s’ha atorgat un certificat de participació a tots i totes les participants per la gran tasca realitzada i l’esforç dut a terme en aquests 5 dies de treball intens.