Román Garrigós: «Hem agilitzat molt l’eficàcia i rapidesa en les gestions municipals»

Entrevista a Roman Garrigós, alcalde de Vilallonga

 

Parlem amb Roman Garrigós, alcalde de Vilallonga, per a que reflexione sobre la gestió feta en el consistori municipal en estos dos anys on s’ha avançat en projectes tan importants com en nou institut o en potenciar esdeveniments que han posat a Vilallonga en el mapa turístic.

 

– Sense dubte una de les màximes fites en esta legislatura serà la reforma de l’Institut. Què suposarà està remodelació per a Vilallonga? I per a vosté a nivell personal?

A nivell personal suposa una gran satisfacció veure que el Pla Edificant avança i que puguem vore un nou remodelat institut al nostre poble. Les noves instal·lacions tindran tres mòduls de FP que formaran i capacitaran als estudiants per al món laboral, amb FP Dual entre elles una relacionada amb la Indústria Alimentària que és una de les formacions més demandades a Villalonga on tenim Vicky Foods, una gran empresa del sector.

– El seu govern ha fet una aposta decidida per potenciar el turisme a Vilallonga amb iniciatives que han tingut un gran impacte. Considera que han estat ben acollides?

Des de l’inici de la legislatura, i més començant jo com a regidor de turisme, ha sigut prioritari fomentar el turisme a Vilallonga a través d’iniciatives com la Fira Gastronòmica i el Festillop, així com la recuperació dels assuts i tota la infraestructura hidroelèctrica, que han permès donar a conèixer a la comarca i la resta de la Comunitat tot el potencial que té Villalonga en un aparador tan important com FITUR.

– Quins projectes li queden per dur a terme en esta matèria?

Per a poder avançar, tenim la Via Verda en la que la Conselleria s’ha bolcat en remodelar l’antic traçat del ferrocarril, en estos moments estem a l’espera que s’acabe de redactar el projecte i poder finalitzar la reconstrucció dels ponts. Volem que este impuls servisca per a que la gent aposte per reformar les cases abandonades que tenim al poble i les reconvertisquen en allotjaments rurals, no obstant tenim pendent la inauguració d’un alberg en les instal·lacions de l’antiga piscina.

– Què destaca sobre la gestió feta a nivell municipal?

Quan vam començar la legislatura, la relació amb el personal municipal era molt precària, fruit de la mala gestió de l’anterior equip de govern. El que hem tractat és estabilitzar 28 llocs de feina per donar-los seguretat i que es reflexe en l’atenció a la ciutadania i creiem que ho hem aconseguit, ja que s’han agilitzat molt l’eficàcia i rapidesa en les gestions.

– Durant este últim any Vilallonga ha rebut més de mig milió d’euros per a inversions, quins projectes van a dur-se a terme?

Gràcies a que tenim tots els requisits necessaris, ens ampliat la quantia del primer Pla d’Inversions el que ens ha permés enforcar-lo en arreglar el dipòsit d’aigua potable de l’Ermita, una necessitat urgent des de que va col·lapsar fa un parell d’anys. Altre gran projecte és la construcció d’un escenari en semisoterrani amb camerinos i magatzem ubicat a l’entrada del poble per a descongestionar les festes que es fan dins del nucli urbà i aixì poder facilitar el descans de la població que ho hi vulga participar. Una inversió que fa a realitzar-se és el reasfaltat del passeig i unes noves grades per al camp de futbol que contemplarien un sotre amb plaques solars per poder resguardar-se els dies de sol o pluja. A tot això hem de sumar altres subvencions que hem rebut com els entorns escolars segurs o per arreglar camins rurals.