Sueca analitza les necessitats de la ciutat per a millorar la qualitat de vida en el municipi

Sueca presenta un diagnòstic de necessitats relacionades amb la salut i el benestar

 

L’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Sanitat i Prevenció Comunitària, ha presentat les conclusions del diagnòstic de necessitats del municipi, segons estableix el IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana, l’objectiu del qual és millorar la salut i el benestar de la població d’una forma sostenible, eficient i continuada, considerant la salut com una realitat determinada per l’entorn físic i social en el qual vivim.

“Esta setmana, hem presentat les conclusions d’este estudi, que es va iniciar en 2020 i es va haver de retardar per culpa de la pandèmia. En ell s’inclouen dos vessants: un referit a la part tècnica de l’Ajuntament, i un altre en el qual estan representades les associacions de la ciutat a través del fòrum associatiu Saludem-nos! La finalitat d’este estudi ha sigut la de detectar les necessitats del municipi que contribuïsquen a millorar la nostra salut, com per exemple, més espais verds, o una millor connexió entre estos i el nucli urbà; o la necessitat d’habilitar una àrea per als vianants per excés de trànsit i soroll en determinades zones de la ciutat; entre moltes altres propostes”, ha explicat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Estefanía Requeni, qui ha assenyalat també que, una vegada detectades les necessitats més importants per part dels tècnics i del teixit associatiu, el següent pas serà establir possibles solucions i terminis per a poder dur-les a terme.

Per a l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, l’exposició de conclusions “extretes del tamisat realitzat per les diferents associacions i personal de l’Ajuntament, constitueix un pas més en la cerca d’eixa Sueca saludable a través d’uns objectius concrets que implementar en el nostre municipi, per a aconseguir que la ciutadania adquirisca uns hàbits que beneficien a la seua salut personal”.

Estefanía Requeni s’ha mostrat molt satisfeta amb la reunió, a la qual ha qualificat de “molt participativa i productiva. A més, s’ha pogut comprovar que, pese a l’aturada obligada per la pandèmia, moltes de les necessitats detectades en 2020 estan sent ja resoltes o en vies de resolució; la qual cosa vol dir que, encara que en eixe moment no es va poder posar en comú el diagnòstic de necessitats, totes les accions dutes a terme en este temps han seguit una mateixa direcció”.