El pla d’actuació se centra en l’atenció a les més de 50 famílies que han patit la pèrdua d’un familiar a causa de la COVID-19, així com als professionals de les residències de persones de la tercera edat.
L’Ajuntament d’Alzira i l’ONG Psicòlegs Sense Fronteres signen un conveni per a treballar de manera conjunta en l’estabilitat emocional de la ciutadania més afectada per la COVID 19.
La nostra ciutat es convertix així, en el primer municipi que arriba a un acord amb l’entitat, l’objectiu del qual és fer front a una de les problemàtiques més destacades a causa de la pandèmia: la salut mental. El pla d’actuació se centra en l’atenció a les més de 50 famílies que han patit la pèrdua d’un familiar a causa de la COVID-19, així com als professionals de les residències de persones de la tercera edat.
A l’acte de presentació, l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, la vicepresidenta de l’ONG, Ofelia Almeida, i la coordinadora del projecte, Debora Daniela. Gómez ha avançat que, en un futur, la intenció és estendre este pla d’actuació a la franja d’edat del joves, un col·lectiu que segons ha explicat, també necessita d’ajuda psicològica per a superar esta situació.
«Aprofitem este moment per a enviar tota la nostra solidaritat a les famílies que han perdut algú a causa de la COVID. Hem patit massa pèrdues humanes i a més les famílies no han tingut l’oportunitat de seguir els rituals habituals d’acomiadament i dol. Per això és important l’acompanyament emocional davant la mort. Per això naix la proposta d’acord de col·laboració amb l’ONG «Psicòlegs sense fronteres» per a establir assistència psicològica online i atendre les persones afectades» explica l’alcalde.
II Pla d’Emergència Social
L’aportació municipal que s’ha realitzat a esta iniciativa, emmarcada dins del II Pla d’Emergència Social ascendix a més de 8.000 euros i tindrà una durada de sis mesos. En este sentit, la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha explicat que «Des del departament de Serveis Socials, seguim treballant com s’ha fet des de l’inici de la pandèmia i ara ens sumem al projecte de Psicòlegs Sense Fronteres per tal de treballar conjuntament per tal que els alzirenys i alzirenyes superen estes situacions tan doloroses que hem patit».
Per la seua banda, la vicepresidenta de Psicòlegs Sense Fronteres ha volgut agrair a l’Ajuntament la seua disposició a l’hora de destinar recursos per a intervindre en l’àmbit psicosocial de les persones. En el cas de la coordinadora del projecte, Debora Daniela Procassi, ha detallat que es tracta d’un pla que s’abordarà en dues fases, una primera de presa de contacte i altra de diagnòstic ja que en el cas de les famílies el treball previ és fonamental per a poder dur a terme un tractament.