En esta edició s’han previst tallers, dinàmiques de grup, jocs i excursions en grups de fins a 10 menors per garantir la seguretat de totes i tots els participants
Un total de 150 xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys d’Ontinyent ja estan gaudint de l’Escola d’Estiu Municipal, que compta per primera vegada amb tres seus per complir amb totes les mesures de seguretat derivades de la Covid-19. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, la regidora d’Infància i Menors, Katty Ushiña i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler visitaven aquest matí el col·legi Vicent Gironès on els participants de 3 a 12 anys gaudiran, fins al 31 de juliol, d’una programació amb tallers, dinàmiques de grup, esports o excursions.
Durant la visita, el regidor destacava que «els xiquets i xiquetes han sigut els grans oblidats d’aquesta desescalada. Per això, hem treballat perquè siga un estiu pedagògica i emocionalment adient per als més menuts i menudes». Així, els xiquets i xiquetes han estat organitzats en grups d’un màxim de 10 i on en cap cas interactuen amb els altres grups que puguen estar a la mateixa seu.
Katty Ushiña incidia que amb l’Escola d’Estiu «aconseguim mantenir les instal·lacions educatives en moviment; aules i espais dels centres plens de xiquets i xiquetes, és a dir, plens de vida i utilitzats d’una forma eficient en un any, especialment, complicat per als menors que han hagut de cursar els dos últims trimestres a casa».
Programa suport famílies
Així mateix, a través de l’Escola d’Estiu també està desenvolupant-se el programa de suport a les famílies en el període estival de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal que els menors que pertanyen a famílies en risc d’exclusió social per deprivació econòmica puguen gaudir d’activitats d’oci i temps lliure, accedir a necessitats bàsiques d’alimentació, alhora que es contribueix a facilitar la conciliació laboral. Paula Soler remarcava que “a través d’aquest programa volem garantir la inclusió social de totes i tots els xiquets, els quals sols haver de preocupar-se de gaudir de l’estiu i quedar allunyats de qüestions econòmiques. Ushiña recordava que durant el confinament, «ja vam posar el servei de menjar a casa per a menors perquè no anàvem a permetre que el tancament dels menjadors suposara que els xiquets i xiquetes no tingueren una alimentació equilibrada i saludable».
Cal recordar que l’Escola d’Estiu d’Ontinyent forma part del Pla Tornem Junts, vist que s’ha contractat a una empresa local d’animació el que ha permès que prop de 20 joves d’Ontinyent puguen tindre feina aquest estiu.