Ximo Puig anuncia el final del toc de queda i de la limitació a les reunions socials

Els locals d’oci nocturn podran obrir fins a les 2 de la matinada i amb l’aforament de l’hostaleria

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en roda de premsa les noves mesures sanitàries que entraran en vigor en tot l’àmbit autonòmic aquest pròxim dimarts 8 de juny fins al final de mes. L’actualització en la normativa es caracteritza per la gradual flexibilització, una tònica que es porta produint des d’el mes de març passat davant l’evolució favorable de la pandèmia.Així, les pròximes mesures responen a quatre eixos, segons el president: L‘esforç de la societat valenciana que ha aconseguit salvar vides, la prudència generalitzada, la intensificació de la vacunació i la pretensió de recuperar la normalitat en una obertura responsable.

Les principals mesures anunciades per Puig són, d’una banda, la fi del toc de queda després de 7 mesos en vigor en la Comunitat. També, la reunió de persones sense límit de participants, sempre que “es prenguen totes les precaucions i es continue prioritzant l’ús de la màscara i garantint la ventilació i la distància entre persones”.

Torna l’oci nocturn

L‘oci nocturn podrà reprendre la seua activitat fins a les 2h.  Això sí, amb limitacions. No sé permetrà el ball i l’aforament serà el mateix que el de l’hostaleria amb un 50% en interiors i el 100% a les terrasses. L’hostaleria efectuarà el tancament dels seus locals a la 1h i podrà albergar un màxim de 10 persones per taula.

Des de la Generalitat també s’emplaça als ajuntaments locals a limitar les seues celebracions i festejos populars per a, entre altres, provocar aglomeracions que puguen perjudicar el conjunt de la societat.

El president s’ha mostrat franc en la seua compareixença en assenyalar que una obertura progressiva comporta un augment dels casos de contagi i ha lamentat que, cada vegada més, aquests s’estiguen produït entre persones joves que encara no estan vacunades. El cap del Consell ha demanat empatia perquè aquestes noves mesures no siguen motiu d’actituds irresponsables i la Comunitat es convertisca protagonista d’escenes com les que s’estan produint en grans ciutats.