Home Actualitat Xeresa impulsa una plataforma en defensa de la taronja en la Safor

Xeresa impulsa una plataforma en defensa de la taronja en la Safor

Xeresa impulsa una plataforma en defensa de la taronja en la Safor

L’alcalde Tomàs Ferrandis ha convocat una renió amb els empresaris dels cítrics, delegats sindicals, representants de les comunitats de regants i organitzacions agràries de Xeresa per implicarlos en l’amplicació de la Plataforma per la dignitat del llaurador a la Safor

L’alcaldia de Xeresa considera necessari que la defensa dels sector arribe a tots els afectats a curt termini com són els llauradors però, sobretot, als que seran els afectats a mitjà termini si no canvien les coses. L’objectiu és sumar-se a les iniciatives de Benifairó i Simat de muntar una Plataforma en defensa del camp valencià a nivell de Safor.

Xeresa compta amb diversos magatzens de cítrics que suposen aproxiadament un total de 1600 persones treballant. Uns 750 dels quals serien treballadores i treballadors de magatzems i 850 serien collidors de taronja.

Des de l’Ajuntament es veu amb preocupació els acords pactats al si de la Unió Europea amb els consentiment dels principals partits polítics espanyols i per això l’Ajuntament ha pres la inciativa de sumar el màxim de suports a la Plataforma en defensa de la dignitat del llaurador.

La reunió ha estat convocada per al proper dimecres a l’Ajuntament i està adreçada a les quatre empreses de cítrics que trebalen a Xeresa, els comités d’empresa, la presidència i un delegat de la comunitat de regants així com els representants de les organitzacions agràries.

El passat 18 de setembre, l’alcaldia de Xeresa, governada per Compromís, va convocar una concentració a les portes de l’Ajuntament reclamant que el govern d’Espanya exigisca la clàusula de salvaguarda i la reciprocitat en el comerç de cítrics de fora de la Unió Europea.

No obstant, des del govern municipal es considera que la gravetat de la qüestió no ha arribat del tot a la societat i que les mesures de protesta han d’incrementar-se si es vol aconseguir algun resultat.

Xeresa és una de les localitat amb una activitat de confecció de cítrics major de la Safor, amb una població de 2100 habitants compta amb més de 1600 persones treballan en la recolecció processat i encaixat de citrics, és a dir, llocs de treball directes. És evident, per tant, que no sols es tracta de famílies de Xeresa sinó que d’altres municipis de la comarca també.