Home Actualitat Els Reigs Mags defensen la taronja valenciana en Tavernes

Els Reigs Mags defensen la taronja valenciana en Tavernes

Els Reigs Mags defensen la taronja valenciana en Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes agraeix a Ses Majestats esta iniciativa de defensa de la nostra taronja davant els temps crítics que viu la citricultura valenciana.

La Cavalcada de Reis Mags començarà a les 18.30 hores al Poliesportiu i seguirà un recorregut que durà als Reis d’Orient fins l’Ajuntament.

Com tots els anys, els Reis Mags d’Orient tenen una parada obligatòria a Tavernes de la Valldigna el dia 5 de gener per tal de repartir els regals que els xiquets allò que els han demanat durant estos dies.

Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de la ciutat en una cavalcada plena de color, música, personatges d’animació i moltes sorpreses, que es faran realitat gràcies a la col·laboració i participació d’associacions valleres, de les sis falles de Tavernes i dels veïns amb ses majestats.

Els Reis Mags ens han comunicat que este 2019 la cavalcada de Tavernes tindrà un final que farà que la Nit de Reis esdevinga, encara, més especial del que ja és de per si. I és que els  Reis Mags d’Orient, ferms amants i consumidors de la taronja valenciana,  han traslladat a l’Ajuntament que cada regal que lliuren a les xiquetes i xiquets l’acompanyaran amb una taronja del terme. L’Ajuntament fa públic el seu agraïment per esta iniciativa reial de defensa de la taronja valenciana, la qual troba molt adequada i necessària en uns temps en els què la citricultura valenciana passa uns moments difícils per culpa de l’acord europeu amb Sudàfrica.

Així, els Reis Mags d’Orient arribaran el dissabte de matí a la platja de Tavernes (12.00 hores) per a fer la primera visita als xiquets vallers en l’escoleta de la platja i començar a repartir els regals. A partir de les 18.30 hores, i després d’un merescut descans, ses majestats recorreran els carrers del municipi en la Cavalcada de Reis Mags dalt de les seues majestuoses carrosses, i acompanyats pels emissaris reials, a més de la música, la dansa i els diferents personatges que faran una cavalcada màgica en la què participaran el grup Scout AE Ombria, la Fundació Integravalldigna, English 4 Academy, el Club de Patinatge Artístic de Tavernes, la Unió Instructiva Musical de Tavernes, Valltu-kà, l’Escola de Dansa Xaro Arlandis, i el grup de ball Al-digna, entre altres.

El recorregut de la cavalcada de Ses Majestats per Tavernes serà el següent: carrer Metge Paco Valiente, carrer del Molí, Passeig Colón, carrer Rei Don Jaime, Plaça Prado Comarcal, carrer València, carrer la Mar, carrer Major i Plaça Major, acabant la cavalcada amb la recepció i salutació dels Reis Mags d’Orient des de la balconada de l’Ajuntament.

Cal recordar que els emissaris reials estaran esta vesprada al Passeig del País Valencià a partir de les 18.00 hores per a recollir les cartes dels xiquetes i xiquetes de Tavernes, per a què ningú es quede sense el seu regal la Nit de Reis.

La regidora de Festes, Encar Mifsud, ha manifestat la il·lusió amb la què s’ha preparat la cavalcada dels Reis d’Orient “perquè sabem com és d’important per als menuts i també per als no tan menuts de la localitat, aquesta nit. Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a totes les associacions i veïns que han volgut participar en la cavalcada i sobretot a les sis comissions falleres per la gran tasca que fan per tal que aquesta nit siga molt més màgica si cap”. A més, la regidora ha afegit que s’ha “implicat molta gent, més de 300 persones, per tal que tot isca bé, i això ja és mereixedor del respecte de tots aquells que gaudirem d’una fantàstica cavalcada a Tavernes”.