Xeraco es suma al “Repte Mapamundi” per fomentar el reciclatge de vidre

El municipi guanyador del repte el premiat passarà a comptar amb contenidors amb disseny únic personalitzat per al municipi i així facilitar encara més la recollida d’ampolles i altres envasos de vidre

 

L’Ajuntament de Xeraco ha decidit sumar-se al “Repte Mapamundi”, una acció promoguda pel Consorci de Residus i Ecovidrio per fomentar el reciclatge de vidre.

Durant els mesos d’octubre i novembre, Xeraco participa al Repte Mapamundi d’Ecovidrio, per augmentar al menys en un 10% la recollida de vidre. El municipi participa en aquest repte al costat d’altres localitats on, el premiat passarà a comptar amb contenidors amb disseny únic personalitzat per al municipi i així facilitar encara més la recollida d’ampolles i altres envasos de vidre.

Des del  consistori han animat a la participació «convidem a tots els veïns, xiquets, joves i adults a participar i demostrar el compromís a favor del reciclatge. Amb aquest repte no només volem posar en valor el compromís de tots amb el nostre entorn, també els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge d’envasos de vidre. «.

 

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic».