Xàtiva obri l’oficina Xaloc de la Generalitat per a temes d’habitatge i rehabilitació

Aquesta Oficina, impulsada des de la Conselleria i la Mancomunitat Costera-Canal ajudarà tant al veïnat de la comarca com als distints ajuntaments

Des d’aquesta setmana es troba en funcionament a Xàtiva l’Oficina Xaloc impulsada des de la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de la Mancomunitat Costera-Canal, amb la intenció de nodrir a la ciutadania de Xàtiva i de la resta de la comarca d’un servei integral d’assessorament, informació, gestió i tramitació en matèria de regeneració urbana, rehabilitació i habitatge.

Aquesta nova Oficina, situada al carrer Ausiàs March 4, donarà suport a tota la comarca i comptarà amb quatre tècnics: un/a Tècnic d’Administració General (TAG), un/a administrativa, un/a arquitecte superior i un/a arquitecte tècnic. Es tracta d’un servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament.

«Teníem moltes ganes de poder posar en marxa aquest nou servei perquè suposarà una ajuda inestimable en aspectes com ara les rehabilitacions d’habitatges, la regeneració d’espais per a la gent jove i en l’ajuda als ajuntaments per a la gestió dels parcs públics d’habitatges», ha indicat la presidenta de la Mancomunitat Costera-Canal Maria José Tortosa, qui ha afegit que «la gent podrà vindre a informar-se a aquesta oficina però quan així es requerisca per part dels ajuntaments, els tècnics també es poden desplaçar als municipis».

El Director General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparici, va indicar ahir en la inauguració que «des de la Conselleria vam iniciar diferents línies de subvencions que van aplegant als municipis, però ens faltava crear una oficina de proximitat per atendre les reivindicacions dels habitants de la Costera i també donar suport administratiu i tècnic als ajuntaments».

També va assistir la Directora General d’Emergència Habitacional, Funció Social de l’Habitatge i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana, Pura Peris, qui va explicar que «l’Oficina Xaloc tracta de ser eixa finestra única per gestionar totes les ajudes i subvencions públiques de la Conselleria, per ajudar als ajuntaments però també a les persones».

Per últim, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va agrair a la Conselleria i a la Mancomunitat «haver desenvolupat aquesta oficina a Xàtiva, perquè com a capital comarcal també pretenem exercir eixa capitalitat de la forma més amable possible». Cerdà va incidir en que «tenir serveis comarcals com aquest amb una oficina d’habitatge d’aquestes característiques és un pas important per a la nostra localitat per seguir referenciant-nos com a ciutat de serveis».