Xàtiva canviarà les lluminàries en 63 carrers per millorar la seguretat

Es col·locaran 667 nous punts de llum amb una inversió de 160.0432 euros

L’Ajuntament de Xàtiva completarà la millora de l’enllumenat de tota la ciutat amb l’execució de la VIII Fase del Pla de Seguretat en Vies Urbanes, amb el qual s’està treballant en la millora de la qualitat de la il·luminació pública i l’augment de la seguretat vial en el casc urbà de la ciutat.

L’actuació comptarà amb un pressupost de 160.432,74 euros i se centrarà especialment en el nucli antic de la ciutat. Consistirà en la substitució de les actuals llums de descàrrega de les lluminàries per altres led, retirant les lluminàries actuals, col·locant un total de 667 punts de llum nous en 63 carrers del nucli antic i més d’una desena de zones de l’eixample.

Petició veïnal

Els carrers on s’actuarà són: Argenteria, Santa Teresa Jornet, Esteban Chaix, Almàssera, Caputxins, de l’Om, Triada, Font Alta, de la Seda, Humanista A. Canals, Aben Ferro, Picadero, Albereda Jaume I, Peris, Abad Pla, Sant Vicent, Bruns, Segurana, Portal de Cocentaina, Sant Pere, Àngel, Santa Ana, Sanchis, Engai, Bosch, Ventres, Embut, Riberes, Campanari, Font, Carneros, de la Llet, Sant Josep, Sant Cristòfol, Abril, Enríquez, Font Terol, Cantal Gentil, Tereseta Cadireta, Vera, Les Santes, Santo Tomás, Grau, Menor, Colom, Maluenda, Navateria Vella, Blanc, Vernissa, Forn del Vidre, Nueva, Rafael Lluch, Viverets, Sant Antoni, Orilla del Muro, Arrapades, Bonaire, Font Terol, Auger, Plaça Cocentaina, Edifici Santes. A més a més, també es col·locaran lluminàries al passeig del Ferrocarril, zona Molí Perico i Mesquita, Av. La Ribera, Humanista Lluís de Fenollet, Gremis, Escriptor Mateu Pineda, Metge Lluís Alcanyís i a urbanitzacions com ara Bola II, Palasiet i Bola I.

«Amb aquesta fase, que se centrarà especialment en el nucli antic, completarem la millora de l’enllumenat de tota Xàtiva, que era una de les principals peticions dels veïns i veïnes des de fa anys», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «d’aquesta manera aconseguirem a més un important estalvi energètic per a tota la ciutat».
Xàtiva completará el Plan de Seguridad en Vías Urbanas con el cambio de luminarias en el casco antiguo de la ciudad