Xàtiva adjudica les obres de millora d’accessibilitat i adequació dels locals destinats a les bandes de música

La inversió, de 160.000 €, està finançada per la Diputació i permetrà adaptar els espais interiors i dotar d’un sistema d’evacuació mitjançant una escalera exterior

 

L’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat, adequació i condicionament dels locals destinats a les bandes de música de Xàtiva, la Primitiva Setabense i la Música Nova, situats en l’edifici annex al Gran Teatre de Xàtiva. L’actuació suposarà una inversió de 160.000 euros, finançats per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions.

L’objectiu fonamental de l’actuació és el de dotar a l’edifici d’un sistema d’evacuació mitjançant una escalera exterior i l’adaptació dels espais interiors de les sales d’assajos i concerts. Aquesta escala d’evacuació serà necessàriament exterior i comú per a ambdues societats musicals, per tal de poder servir per a les dos sales existents. L’escala desembocarà en l’espai entre el Gran Teatre i l’edifici destinat a les bandes de música, amb amplitud suficient i amb tràfic merament per a vianants.

A més a més, en l’actuació també es contempla l’ampliació dels altells per a convertir-los en magatzem-arxiu i també es realitzaran algunes millores de seguretat com la col·locació de portes ignífugues, la pintura interior i exterior de l’edifici o reformes en els banys.

«Aquestes són unes obres llargament demandades pel col·lectiu de les bandes de música, ja que necessiten solucionar els problemes en matèria de seguretat i accessibilitat als seus locals. Ara, amb el recolzament econòmic de la Diputació de València, hem recuperat el projecte i hem licitat i adjudicat les corresponents obres» ha indicat el regidor d’Obres Ignacio Reig», qui ha afegit que espera «una ràpida execució per a que les bandes puguen gaudir dels seus locals per fi amb plenes garanties».