Bellreguard reprén la seua programació escènica ‘…A l’Era’ amb més espectacles de companyies professionals valencianes

El programa de teatre i dansa es desenvolupa de febrer a maig a la Casa de Cultura i tindrà continuïtat a l’estiu a la platja, amb el festival de circ Rodafam Arts

Arriba de nou ‘…A l’Era’, i és ja la tercera edició després de la magnífica acollida que van tindre les dos primeres, tot i les dificultats imposades per la pandèmia. La gran aposta del departament de Cultura de l’Ajuntament de Bellreguard per dotar al poble d’una programació escènica estable arranca el 5 de febrer i inclourà un total de 8 espectacles en la seua primera part, abans de la parada estiuenca, quan l’oferta escènica es trasllada temporalment a la platja amb el festival de circ Rodafam Arts.

El primer espectacle arriba el 5 de febrer a la Casa de Cultura. Es tracta de Johnny Chico, un muntatge de Moriarty & Holmes amb una gran càrrega social i sobre els odis i els atacs al col·lectiu LGTBI.

Com ja va passar l’any passat, l’aposta de l’Àrea de Cultura per les arts escèniques valencianes no acaba amb ‘…A l’Era’, sinó que tindrà continuïtat a l’estiu, a la platja de Bellreguard, amb la segona edició del festival Rodafam Arts, amb 7 espectacles de circ contemporani a càrrec de companyies valencianes, espanyoles i internacionals. Després es reprendrà la programació de ‘…A l’Era’ a la Casa de Cultura. “Tot junt reforça l’aposta municipal pel suport a la cultura escènica valenciana, potenciant propostes i companyies professionals i de qualitat i proporcionant al poble la possibilitat de gaudir d’una programació variada, crítica i d’excel·lència”, segons el regidor de Cultura, Juanjo Giner.

Les entrades per als diferents espectacles es poden adquirir a la botiga de la web de l’Ajuntament de Bellreguard: https://web.bellreguard.net/botiga/.

El cartell d’aquesta programació de ‘…A l’Era’ del 2022 està basat en la imatge de l’artista Don Rogelio per a l’espectacle El mercat és més lliure que tu, de la companyia valenciana A Tiro Hecho. És la tercera d’una sèrie d’imatges que posicionaven culturalment Bellreguard en la lluita a favor de la dona amb els cartells de les fotografies de l’espectacle Muuuchachitas de la Cia Dunatacà el 2020 i del cartell de Laura Carbonell amb Actriu embarassada llançant coktel molotov el 2021. Enguany, al cartell hi ha clares al·lusions i crítica al capitalisme ferotge actual i és obra també de Laura Carbonell, que s’encarregarà igualment de fer el del Rodafam Arts.

PROGRAMACIÓ ‘…A L’ERA’ GENER-MAIG

La programació de teatre i dansa de gener a maig consta de 8 espectacles de companyies professionals valencians.

El 5 de febrer començarà la programació amb Johnny Chico de Moriarty & Holmes, una proposta amb gran càrrega social i sobre els odis i els atacs al col·lectiu LGTBI.

El 12 de març visitarà la Casa de Cultura la companyia A Tiro Hecho amb el seu treball de teatre físic i polític A galopar!, on es traça un recorregut emocional per diversos llocs i situacions de la història.

El 26 de març, dins del cicle “Memòria democràtica”, Maletes de terra de la companyia de teatre de Carrer Visitants-La Medusa.

El 7 d’abril La Celestina de la mà de Bambalina Practicable farà un acostament amb titelles a la tragicomèdia de Calisto i Melibea per gaudir dels adolescents de diferents instituts de la comarca.

El 9 d’abril arribarà La crítica d’Alarcon&Cornelles, una obra que posa en evidència que la violència masclista que pateixen les dones transsexuals es multiplica per dos: per una banda per ser dona, i per altra per pertànyer al col·lectiu LGTBI+.

El 30 d’abril pujarà a escena El rastre d’aquella nit d’Espacio Inestable, que torna a Bellreguard després de la seua reeixida gira nacional i internacional.

El 21 de maig hi haurà tres espectacles en un mateix dia. Tres obres breus fruit de la relació de l’Ajuntament de Bellreguard amb el Festival Russafa Escènica al projecte Via Escènica. Les companyies de La Galguera, Lia Herbor, i la Encara No Té Nom Produccions representaran els seus espectacles, La mirada, La caseta i Cadira verda, respectivament.

El 28 de maig arriba l’aclamada i premiada CRIT Companyia de Teatre amb Ciutat de gebre, basada en la novel·la Entre cortinetes de Carmen Martín Gaite que ens explicaran com es vivia a Espanya als anys 50 en una ciutat de províncies.

Un cop tancada la programació de sala, la cultura i les arts escèniques es traslladaran a la platja de Bellreguard, a la plaça de l’Alcoià, per gaudir de propostes valencianes, nacionals i internacionals de circ. La II edició de Rodafam Arts començarà el 23 de juny amb una proposta específica per celebrar la Nit de Sant Joan i continuarà al llarg de 6 diumenges de juliol i agost.