Vora una desena d’establiments participen a la setmana gastronòmica del FirAll a Xàtiva amb menús vinculats a l’all tendre

Els preus dels menús oscil·len entre els 12 i els 35 euros i tots ells es poden consultar a la pàgina web www.firall.es.

 

Aquest dijous 17 de febrer comença la setmana gastronòmica amb motiu de la Fira de l’All Tendre de Xàtiva («FirAll»), organitzada amb la col·laboració d’Ahoxa, Adexa i Gent del Mercat i a través de la qual vora una desena d’establiments de la ciutat oferiran menús al voltant d’aquest producte autòcton.

Els bars i restaurants que participen d’aquesta setmana gastronòmica són el Moncho, els Porxes, Casa Javi, la Talaia del Castell, la Borda de Lola, Mesón Origen, Ca Conxa, el Cullerot i el Carmen; i els preus dels menús oscil·len entre els 12 i els 35 euros. Tots ells es poden consultar a la pàgina web www.firall.es.

A més a més, seguint amb l’apartat gastronòmic, cal recordar que el diumenge tindrà lloc a la plaça del Mercat una calçotada popular a partir de les 11 hores, acompanyada d’una actuació musical a càrrec del grup «Cara B» i la degustació de tapes d’alls tendres als restaurants de la plaça del Mercat.

Jornada del dissabte

Per al dissabte 19 de febrer l’activitat se centrarà a l’Albereda Jaume I. Allí se celebrarà durant tot el dia la Fira de comerç i artesania, a la qual cal sumar altres activitats com ara un concert infantil amb l’Orquestra Salmagundi, el reconeixement als allers José Barberà Pastor «Reiet», Enrique Boscà Pelegero «Rantella» i José Mateu Català Moreno; i el IV concurs de lligar alls tendres Family Cash.

A més a més, el mateix dissabte també es podrà fer una visita guiada a un camp d’alls tendres de Xàtiva, de la mà de Pep Gimeno «Botifarra», amb eixida a les 10 hores. Les persones interessades en assistir a aquesta activitat han d’inscriure’s prèviament al correu promocioeconomica@ayto-xativa.es (data límit dijous 17 de febrer).