Villalonga ultima la construcció del «Pump Track»

El ‘pump track’ estarà acabat el 31 de desembre i passarà a formar part de la xarxa d’espais i que Villalonga posa a la disposició dels més joves

L’Ajuntament de Vilallonga ultima les obres del ‘pump track’, un recinte esportiu per als més joves de la població que s’ha construït al costat del polígon industrial. L’espai és al parc existent entre avinguda Antic Regne de València i carretera d’Almoines.

Aquesta iniciativa compta amb una inversió de 128.000 euros. L’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós, ha indicat que els diners procedeix de l’ajuda de 2022 de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

“És el segon any que destinem aquesta partida a millorar les zones verdes i recreatives del polígon. En 2021 ja destinem la mateixa quantitat, 128.000 euros a crear un circuit cardiosaludable, que ha sigut un èxit i que és molt utilitzat pels veïns de Vilallonga”, ha indicat el primer edil, del Partit Popular.

L’alcalde ha destacat la importància d’invertir en aquesta mena d’iniciatives que fomenten que els més joves de la població tinguen espais i recursos a Vilallonga per als seus moments d’oci i les seues trobades, així com donar impuls a les activitats esportives.

“El ‘pump track’ estarà acabat el 31 de desembre i passarà a formar part de la xarxa d’espais i que Villalonga posa a la disposició dels més joves amb la finalitat que no hagen de desplaçar-se a altres localitats”, ha indicat.

En aquesta ocasió, Garrigós ha explicat que els diners es quedava una mica curt, ja que l’augment de cost dels materials d’aquest exercici va fer que el primer concurs quedara desert, és a dir, que cap constructora volguera fer els treballs.

Aportació municipal

Per aquest motiu, i acollint-se a la norma estatal que permet augmentar els quanties dels contractes públics, Villalonga ha augmentat l’aportació a aquesta obra en 13.000 euros, podent així executar els treballs. Es tracta, com ha indicat Garrigós, d’un increment del 10%, malgrat que la norma permet més marge d’augment.

Aquest canvi pressupostari va tirar avant en el ple d’aquest 16 de desembre. La constructora que ha realitzat l’actuació és Obresa, que va presentar un projecte d’acord amb les necessitats que va plantejar el consistori.