Villalonga aprova els pressupostos municipals per a 2020

La vesprada del dilluns 16 de desembre a les 20.30 h l’ajuntament de Vilallonga va convocar un ple extraordinari per a portar a votació el seu pressupost per a l’any 2020.

«Considerem que en els pocs mesos que aquest govern municipal tripartit aquesta treballant pel conjunt dels veïns i veïnes de Vilallonga, ja es poden veure diferències de gestió importants respecte dels pressupostos anteriors. Déiem en la nit del 31 de juliol del 2018, data de l’aprovació de l’últim pressupost municipal, plagat d’errors i amb xifres que desquadraven per tots els costats, que el millor d’aqueix pressupost era la data. Confiem en la sensatesa i el bon criteri dels veïns de Vilallonga, i estàvem segures que l’any vinent tindríem un Alcalde assenyat i honrat capaç d’aprovar un pressupost coherent i assenyat dins de l’any en curs, com a marca la llei», comenten des del govern municipal.

«Una vegada més, el temps ens ha donat la raó, i des d’un govern municipal, plural, honrat i transparent, portem a aquest ple el nostre primer pressupost dins de l’any en curs com a marca la llei, perquè lògicament el pressupost d’un ajuntament ha d’estar aprovat quan s’inicia l’any per a poder fer un correcte seguiment de les xifres i per a poder pagar les subvencions a les nostres associacions, que són l’ànima de Vilallonga, dins del primer trimestre de l’any. Creiem, que presentar el nostre primer pressupost, el pressupost municipal del 2020 dins del termini i en la forma escaient, és un exemple de transparència i bona gestió. Per tant ens sentim orgullosos d’aquest equip de govern que es desmarca d’aquesta mala gestió econòmica d’aquests últims huit anys i presenta uns pressupostos que té en compte els pressupostos participatius amb un partida inicial de 8.000 euros», afirmen des del govern.

Aquest pressupost incorpora una subvenció per a l’Associació de Comerciants per a afavorir el comerç i el desenvolupament econòmic local. Incorpora la figura de l’Agent de Desenvolupament Local per a millorar la gestió i els recursos municipals. També atén la sensibilitat social d’aquelles persones, veïns i col·lectius que ens reclamen accions per al benestar animal, aspecte totalment abandonat en el passat, pressupostant una partida inicial de 6.000 per a l’oportú conveni amb la Protectora d’Animals. Finalment hem millorat serveis municipals com la Llar Juvenil “Xitxarra”, duplicant l’horari d’atenció als nostres joves.

Aquest pressupost marca l’inici d’un canvi polític i social per al nostre poble, que sense arribar a satisfer els nostres projectes, constitueix un important pas en la bona direcció.

Aquest Pressupost ha sigut aprovat finalment amb els vots a favor de l’actual equip de Govern ( *Compromesos *per Vilallonga, Fer Poble i PP) i cinc vots en contra del PSOE.