El Real de Gandia supera els 2 milions de pressupost sense augmentar la pressió fiscal

El resultat va tirar avant amb els vots a favor de PSPV. Compromís es va abstindre, i el Partit Popular va votar en contra. La dotació pressupostària per a l’any vinent ascendeix a 2.186.866€.


L’Ajuntament de l’el Real de Gandia va aprovar en l’últim ple de l’any, el pressupost per al 2020, que continua la seua tendència ascendent i se situa en els 2.186.866€. Els primers comptes d’aquesta legislatura s’incrementen en un 5’3% respecte a l’any anterior i destaquen per la seua aposta en inversió en polítiques socials, programes de foment d’ocupació i cultura.

L’alcalde de l’el Real de Gandia, Gustavo Mascarell destaca que “un any més, augmentem el nostre pressupost sense augmentar la pressió fiscal a les veïnes i veïns.

Tot això, mentre continuem reduint deute públic. Portem 5 anys incrementant esforços perquè el deute de l’Ajuntament continue disminuint. Acabarem el 2020 en mínims històrics, una immillorable prova de les polítiques i l’intens treball
que estem realitzant per part del govern municipal”.

Per al regidor d’Hisenda Paco Doménech “amb aquest pressupost queden clares quines són les prioritats del govern municipal: gestionar amb rigor el diners de les realeres i els realers, posant en el centre de les nostres polítiques als veïnes i a les veïnes del municipi. Tot això, procurant no sols, una millor qualitat de vida, sinó també un Real més just, les igualitari, més amable i amb millors infraestructures i serveis públics».

Els comptes públics per a l’any vinent es van aprovar amb els vots a favor del Grup Municipal Socialista, l’abstenció de Compromís i el vot en contra de PÀG.

En el capítol d’inversions, amb una dotació de 195.390€ s’estableixen diverses actuacions.
Entre les inversions més elevades que realitzarà l’executiu en 2020 destaca l’adquisició d’un projector nou per a l’Auditori de la Casa de Cultura “Alcalde José Blay Espí”, així com la renovació dels altaveus amb una inversió de 23.000€.

El govern continuarà amb les millores en el municipi per a fer-lo »més amable i segur» amb la compra de dos nous desfibril·ladors (per al Pavelló Esportiu Municipal i per al cotxe de la Policia Local) amb una partida de 5.900€. També s’instal·larà aire condicionat en el CEIP Beat Carmelo, valorada en 11.510€.

S’han creat partides pressupostàries per a la renovació dels vehicles de la Policia Local i Serveis Bàsics per valor de 44.350€. També es destinaran 11.255€ euros a les noves tecnologies per a fer front a la modernització tecnològica i 3.661€ euros per a la instal·lació d’una estació meteorològica.

L’executiu continuarà apostant per l’adaptació d’espais públics per a persones inclusives, per això s’instal·laran gronxadors d’aquestes característiques en la Plaça de la Llibertat per valor de 15.500€. De la mateixa manera, continuaran impulsant els pressupostos participatius amb 20.000 euros.

»Continuem apostant perquè la política pose en el centre de la seua acció a les persones. També volem agrair la implicació i l’ajuda de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. Estic convençut que aquests pressupostos permetran fer del Real, un millor poble» conclou Gustavo Mascarell.