Vilallonga presenta els cabuts que anunciaran l’inici de les festes

Els nous cabuts s’estrenaran el pròxim dijous en l’arreplegada dels xiquets i xiquetes del poble dels centres educatius com a acte d’inici de les festes populars

Vilallonga va aprofitar el 9 d’Octubre per presentar els nous cabuts que els festers estrenaran el pròxim dijous en l’arreplegada dels xiquets i xiquetes del poble dels centres educatius, com a acte d’inici de les festes populars. Així ho van anunciar, Roman Garrigós, alcalde de Vilallonga, durant el transcurs de l’acte institucional amb motiu del dia de la Comunitat i davant d’una representació de festers dels moros i cristians, festers de l’Aurora, del Crist de la Salut i, de la la Mare de Déu de la Font, representats polítics, veïnes i veïns de Villalonga que es van donar cita al Saló de Plens del consistori.

Així, com va manifestar l’alcalde, l’equip de govern ha sigut ferm en la idea de retrobar-se amb les tradicions del municipi i per això han volgut recuperar esta tradició. Els cinc cabuts que es van presentar ahir són: El patilles, el Robert Michum, la xapa, el celles i la cantaora i han estat elaborats pels germans Alex i Frederic Romaguera Morant, escultor i escenògraf-pintor. La indumentària que acompanyarà als  Cabuts, és obra de les mans de les dues jóvens dones, de Costurarte que són Tania e Irina.