Tres dones centenàries d’Oliva «donen» la silueta de les seues mans per a una escultura homenatge

Les dones centenàries que acaben de celebrar el seu aniversari són Amparo Pons Gisbert i Laura García González amb 102 anys i Maria Dolores Tasa Climent, que ha complert 100 anys

 

La Regidoria de Gent Gran que encapçala la vicealcaldessa Ana Morell, continua amb la seva “recerca de mans” per a completar el disseny de l’escultura l’Espiral de la Vida amb la que pretén, posar en valor a la pròpia ciutadania,i la seva unió front a la pandèmia i front a totes les dificultats que la ciutat ha hagut de passar en els darrers anys.

Aquest projecte també vol reconèixer el valor de la Gent Gran, per la seva aportació a la societat i pel seu exemple de resiliència front a les adversitats. Motiu pel qual, tant Morell, com l’artista que està dissenyant l’Espiral de la vida, Jesús Martín “Chule”, van visitar la setmana passada la residència de Gent Gran d’Oliva per tal de felicitar a 3 dones pel seu aniversari i preguntar-los si volien participar d’aquesta iniciativa.

A l’acte, edil també va estar acompanyada pel president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Oliva,Antonio Colomar i per la presidenta de l’Associació de Jubilats i Jubilades de Sant Francesc, Maria Sabater.

Les dones centenàries que complien anys són Amparo Pons Gisbert i Laura García Gonzalez, les dos amb sols 102 anys de vida i Maria Dolores Tasa Climent, que va complir, les primeres 100 primaveres.

Escultura homenatge

L’emotiu homenatge que familiars, treballadors i treballadores de la residència i la delegació de l’Ajuntament encapçalada per la vicealcaldessa, van fer a aquestes extraordinàries dones pel seu aniversari va servir per a que la silueta de les seves mans forme part de l’esmentada escultura que l’artista de Tavernes de la Valldigna, està fent.

I es que “Chule” agafa com a base les mans de les persones que estan participant en aquest projecte, les dibuixa en una planxa de ferro i a partir de ahí, l’escultor crearà una rèplica amb totes les mans de la Gent Gran, així com dels xiquets i xiquetes dels centres escolars d’Oliva que formaràn l’Espiral de la Vida, l’obra que presidirà la nova plaça de l’Avinguda de València, que tindrà com a nom “Plaça Rectora Mavi Mestre”.

La també regidora d’Educació, Ana Morell, ha volgut remarcar que “aquest homenatge que hui volem oferir a Amparo Pons, Laura García i Maria Dolores Tasa és per tot allò que suposen per a la nostra societat: un exemple del valor de lluita i resiliència. La nostra gent gran sap què significa lluitar individual i col·lectivament contra les dificultats i ho ha fet sumant esforços i amb predisposició a ajudar i deixant les diferències ideològiques a un costat. Per tots ells i elles, el nostre sentit homenatge” ha manifestat la vicealcaldessa d’Oliva.

A més, Morell ha volgut agrair també “la col·laboració de les famílies d’aquestes tres dones meravelloses, que simbolitzen perfectament el significat del que volem transmetre amb aquesta escultura i amb aquest humil homenatge a la ciutadania, en totes les fases de la vida. Perquè, amb 100 anys o més Amparo, Laura i Maria Dolores són junt a les seues famílies i a l’equip de la residència de Gent Gran d’Oliva, l’exemple que volem posar en valor a la nostra ciutat, com a símbol de resistència, de respecte i d’Educació”, va afegir la vicealcaldessa d’Oliva.

Aquesta celebració ve a continuar l’homenatge a les 14 persones que enguany compleixen 100 anys o més. El colofó el posarà la persona que compleix 107 anys, encara que ha volgut guardar el seu anonimat.