Home Actualitat Trail, Fira de l’Esport i Escola de Pasqua, activitats d’abril a L’Alcúdia

Trail, Fira de l’Esport i Escola de Pasqua, activitats d’abril a L’Alcúdia

Trail, Fira de l’Esport i Escola de Pasqua, activitats d’abril a L’Alcúdia

El dia 5 s’inaugurarà a la Sala Generalitat la XI Mostra de Pintura i Escultura “Alcudiart”, cita promoguda per l’associació La Garrofera

L’Alcúdia de Crespins es prepara per a acollir unes setmanes repletes d’activitats ja que al llarg de tot el mes d’abril se succeiran cites tant esportives com culturals. Així doncs, la programació començarà dimecres que ve dia 3 amb la presentació, a les 19.30 a la Sala Generalitat, de la cinquena edició del Trail que es realitzarà el 14 d’abril en el paratge del Riu Nou. D’altra banda, la segona activitat de caràcter esportiu, la Fira de l’Esport, serà el dissabte dia 6 d’abril en la plaça Jaume I de 10.00 a 14.00 on participaran les diferents associacions esportives de l’Alcúdia de Crespins.

Seguint amb la programació, el dia 5 a les 20.00, s’inaugurarà a la Sala Generalitat la XI Mostra de Pintura i Escultura “Alcudiart”, cita promoguda per l’associació La Garrofera amb la qual el consistori municipal ve participant des d’anteriors edicions. Encara està obert el termini per a poder participar en aquesta edició i les persones interessades tenen com a data límit d’inscripció el pròxim dia 1 d’abril. La mostra quedarà exposada a la Sala Generalitat i podrà visitar-se fins al dia 14.

Per a aquest mes també s’ha programat dues projeccions en valencià, a la Casa de la Cultura, amb els alumnes del CEIP La Sénia i de l’IES Sivera Font els dies 16 i 17 respectivament així com diferents activitats per als més xicotets de la casa: el taller-espectacle “Flipa amb la Ciència” el dia 23 a les 17.00; un conta-contes de dracs el dia 24 a les 17.30; un altre conta-contes sobre la pilota valenciana i hàbits saludables el dia 25 a les 17.30 i un taller familiar per a confeccionar milotxes el dia 26 a les 17.00. Aquestes últimes quatre activitats es realitzaran a la Sala Generalitat.

Cal esmentar que sota el paraigua del mes cultural, també es durà a terme una nova edició de l’Escola de Pasqua entre els dies 23 i 26 d’abril en horari de 9.00 a 13.00 en el CEIP La Sénia per a xiquets de 3 a 12 anys. El preu d’inscripció costa 25 euros i les persones interessades hauran d’acudir a l’ajuntament pel formulari de sol·licitud abans del divendres 12 d’abril, data límit.

Per a l’última setmana del mes d’abril hi ha previstes tres activitats més. L’exposició que commemora els 30 anys dels premis de fotografia que realitza l’Alcúdia de Crespins que s’inaugurarà el dia 30 a les 20.00 a la Sala Generalitat; el lliurament dels Premis Sambori el dia 3 i, per al dia 4 de maig, una nova edició de la Festapa, que es desenvoluparà al matí; la III Edició de la Mostra d’Art Urbà de l’Alcúdia de Crespins que es prolongarà durant tot el dia i el concert de la Gira de l’Escola en Valenciana, acte que servirà de precedent a la celebració de la trobada d’escoles en valencià que enguany acull l’Alcúdia de Crespins.

El regidor de Cultura a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, ha manifestat que el mes d’abril “es consolida com a mes cultural, esportiu i educatiu amb una gran oferta per a tots els públics on es mesclen concerts, cinema, exposicions i tallers didàctics”. “Una agenda repleta d’activitats on participaran gran part de les associacions i artistes locals que fan possible la gran oferta programada” ha puntualitzat.