Oliva adjudica la redacció del Pla Director de regeneració urbanística de la zona dels Rajolars

Oliva fou el segon emplaçament espanyol pel que fa a volum de participació, es van presentar 26 projectes de manera inicial, 7 d’ells van arribar a la final a Innsbruck, obtenint un primer premi, un segon premi i tres mencions especials.

Per a seguir amb el compromís adquirit en el certamen d’EUROPAN 15 cal seguir una sèrie de pasos burocràtics i de licitació, necessaris per a la garantia dl tràmit. En aquest cas, es tracta de la redacció del Pla Director de regeneració urbanística de la zona dels rajolars, que en l’Ajuntament d’Oliva té com a màxim responsable al regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís.

El projecte s’ha adjudicat als guanyadors del concurs EUROPAN 15 celebrat a Àustria fa dos anys, l’UTE TERRARIO, formada pels arquitectos Luis Bernardo Vaamonde, Ignacio Burgos González i Ana Méndez Garzo. El termini d’execució per al Pla Director d’aquest projecte serà de dotze mesos.

El regidor de l’àrea ha defensat aquest projecte ja que “portem treballant durant anys i ara estem més a prop de que puga veure la llum en els propers mesos, es tracta d’una innovadora i revolucionària iniciativa per a la nostra ciutat. I a més, tindrà totes les garanties per a la ciutat d’un desenvolupament sostenible en consonància amb la línia de treball que estem duent endavant des del govern oliver” ha incidit Monzonís.

A més, l’edil de Planejament Urbanístic ha recordat que “l’Ajuntament d’Oliva ja va presentar la seva candidatura a l’EUROPAN 15, com a seu del nostre municipi en les jornades finals del certamen. I ho vam fer de la mà de la Directora General d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona i de la Directora Territorial de la Conselleria de Vivienda de Valencia, Paqui García, així com dels tècnics municipals. Gràcies a tot l’esforç i bon treball realitzat pels diferents professionals implicats en aquesta proposta, els nostres projectes van tindre una gran acceptació, que es va veure reflectida en els resultats del certamen.

 

La zona dels Rajolars

La zona dels Rajolars conforma una àrea dintre del barri de Sant Francesc, amb una gran entitat i caràcter propi i tot allò queda patent en les seues particularitats arquitectòniques, no tan sols en les xemeneies, si no també en les gelosies dels tancaments, sostres a dos aigües, antics forns, particularitats hídriques, etc”.

Segons el propi regidor; “avui la zona no presenta l’esplendor que tenia cap a la meitat del segle passat, ací és on entra la filosofia del certamen Europan 15: veure de quina manera podem retrobar aquella vida que sempre ha estat al barri, passant per les més avantguardistes formes d’actuació. En resum es tracta de determinar el tipus de ciutat que volem, redefinint el model de la zona, respectant sempre el valor patrimonial de l’espai”.