L’IES Gregori Maians inaugura una aula dedicada a la filosofia

En aquest nou espai es programaran activitats relacionades amb el pensament crític i totes aquelles corrents de filosòfiques desenvolupades durant l’etapa formativa al centre

L’alumnat de 4t d’ESO i de 1er i 2n Batxiller de l’IES Gregori Maians han celebrat la setmana de la Filosofia des del passat dilluns 15 de novembre, fins demà divendres 19 de novembre, amb una sèrie d’activitats i xerrades amb un denominador comú: fomentar el pensament crític amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia que es commemora en la jornada de hui.

A més, i per oficialitzar aquesta aposta pels espais d’aprenentatge que ve fent el centre educatiu, s’ha inaugurat un mural i una aula de Filosofia, en honor a María Zambrano a la que ha acudit la vicealcaldessa i regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell.

Per part de l’alumnat d’ESO i Batxiller s’han elaborat uns cartells en base a una idea llançada des del claustre. Aquesta posada en marxa de l’aula de filosofia, dona continuïtat al projecte d’espais d’aprenentatge que es va llançar el curs passat amb les aules d’Ada Lovelace i Charles Darwin amb motiu de la setmana de la Dona en la Ciència i en homenatge als docents de la part científica del centre.

La regidora d’Educació ha agraït la invitació a aquest acte de inauguració del mural i l’aula de Filosofia i ha convidat a l’alumnat a “seguir el camí del qüestionament de tots els pensaments, sols així es pot arribar a una vertadera llibertat de pensament, personal i sincera amb u o una mateix. I més en l’era de la tecnologia i les xarxes socials, en que tot pot ser veritat i tot pot ser mentida. També agraïsc al centre per formar als ciutadans del present i del futur en clau de reflexió. Es gratificant veure que l’alumnat, té inquietuds filosòfiques”, ha conclòs en l’acte Morell.