El departament de salut de Gandia recorda la importància de no tirar mascaretes a la via pública

L’hospital compta amb 10 papereres acompanyades d’un cartell que consciencia sobre la importància de rebutjar aquests productes adequadament

El departament de salut de Gandia insisteix en la importància de no tirar les mascaretes de protecció al carrer ni fora dels contenidors adequats i recorda que a l’hospital hi ha distribuïdes papereres de cartó senyalitzades amb la finalitat de depositar allí aquestes proteccions que s’usen diàriament.

Amb això, s’insta a treballadors i usuaris a tirar en aquests contenidors les mascaretes que usen diàriament. En principi, s’utilitza solament per a màscares posat que a l’hospital no es pot accedir amb guants de l’exterior.

De moment, la campanya està calant en la consciència dels usuaris de l’hospital posat que les papereres estan sempre pràcticament plenes. En total són 10 amb una capacitat de 100 litres cadascuna i estan acompanyades d’un cartell on es recorda la importància de depositar aquests productes en un lloc adequat per a evitar contagis.

 

Projecte reducció petjada de carboni

Aquesta iniciativa va lligada, a més, al projecte de reducció de la petjada de carboni en els tèxtils d’ús hospitalari en el qual participa l’hospital Francesc de Borja des de 2019 dins de les activitats de Safor Salut al costat de les empreses Ajuda a pujar Llar i Betelgeux, Fisabio i el campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) de Gandia.
El principal objectiu d’aquesta iniciativa és el de donar solució a l’ús dels anomenats “teixits no teixits”, és a dir, aquell material sanitari d’un sol ús, tals com les màscares.
En aquest sentit, ja s’han realitzat proves de reutilització d’aquest material per a la seua revaloració com granza de polipropilè amb mostres subministrades per l’hospital Francesc de Borja; s’han realitzat diferents processos de desinfecció i conversió en granza, i s’ha validat la capacitat del mateix per a ser reutilitzat en processos de conformat de plàstic.