Sueca oferirà activitats als menors de 14 anys per a afavorir una millor conciliació familiar

Les activitats proposades, consistiran en projectes en els quals es treballarà la potenciació de valors com ara la solidaritat, l’ecologia, o l’educació en la pau i la diversitat, de manera divertida i educativa

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, va a posar en marxa una programació dirigida a menors de 14 anys amb la finalitat d’oferir-los un oci o activitat alternativa a l’escolar per a conciliar la vida familiar per les necessitats derivades de la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia Covid19. El programa s’ha pogut desenvolupar gràcies a la subvenció que el Ministeri d’Igualtat, mitjançant la vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha concedit a l’Ajuntament de Sueca per un import de 121.060,75 euros.

La intenció del projecte és donar cobertura a totes les demandes de la societat, oferint activitats concordes a les necessitats de la població més jove i als espais municipals de què es disposa. Ara, s’obrirà un període de sol·licituds per a la població menor de 14 anys en què es donarà prioritat a l’atenció de famílies monoparentals, víctimes de la violència de gènere, dones en situació de desocupació de llarga duració, majors de 45 anys i amb altres responsabilitats relacionades amb les cures, etc.

“Des de la Regidoria d’Igualtat, estem treballant en coordinació amb les regidories d’Acció Social, Educació i Joventut, per a oferir una sèrie d’activitats que complementen l’horari lectiu a fi de facilitar la conciliació de la vida laboral de pares i mares i la cura de xiquets i xiquetes, donant unes alternatives totalment gratuïtes i amb absoluta flexibilitat a les quals els pares i mares poden acollir-se en qualsevol de les activitats que es duran a terme. Podran beneficiar-se tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen, creant un espai d’oci i jocs diversos on continuaran aprenent moltes coses en tractar-se una gran diversitat de temàtiques”, ha assenyalat la regidor de Polítiques d’Igualtat, Gema Navarro.

Pel que fa a les activitats proposades, consistiran en projectes en els quals es treballarà, entre altres matèries, la potenciació de valors com ara la solidaritat, l’ecologia, o l’educació en la pau i la diversitat, de manera divertida i educativa. També es buscarà el foment de l’esport i els jocs de carrer, el respecte, la sociabilitat i el treball grupal. Uns altres dels temes que s’abordaran seran la sostenibilitat i la cura del medi ambient i el benestar social, l’art o la cooperació.

En concret, per als Tallers Vesprada Concilia, les famílies interessades poden inscriure ja als menors, de 3 a 14 anys, a través d’un correu electrònic a suecaconcilia@gmail.com amb el nom, cognoms i edat dels xiquets i xiquetes, així com el nom complet i DNI de la persona responsable i el lloc al qual prefereixen que assistisca: el CEIP Carrasquer o el CEIP Cervantes. L’horari, de caràcter flexible, serà de dilluns a dijous, de 17 a 19.30 hores.

Pel que respecta als Dissabtes Concilia, podran assistir els xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, tots els dissabtes des del 2 d’abril fins al 28 de maig, amb flexibilitat horària de 9 a 14 hores, en el Casal Jove, i participaran en tallers, activitats i eixides de caràcter cultural, esportiu i lúdic. Les inscripcions podran realitzar-se fins al dijous anterior, a les 14 hores, a través del formulari d’alta que es pot trobar en www.femescola.es.