Sueca mostra el seu suport a la lluita contra la violència de gènere

Des de la Regidoria d’Igualtat s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport del municipi a la causa.

 

La ciutat de Sueca s’ha unit un any més a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Des de la Regidoria d’Igualtat s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport del municipi a la causa. “Enguany, hem hagut de modificar un poc la commemoració d’este dia degut a la crisi sanitària. Per això, no hem realitzat una convocatòria massiva a associacions, centres escolars, etc., com en anys anteriors, per a evitar aglomeracions. Hem optat per canviar el format celebrant actes simbòlics, com el minut de silenci convocat des de Delegació de Govern. També hem canviat el lloc, l’habitual plaça de l’Ajuntament per la plaça del Convent, en la qual hem instal·lat un banc morat amb l’eslògan ‘No faces tracte amb el maltracte’. El banc s’ha realitzat amb material reciclable gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, i servirà per a recordar el suport constant de Sueca a la lluita contra el maltractament, i la nostra intenció de no parar fins que eliminem definitivament esta xacra social”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro.

Des de l’associació Pense Pensions Dignes s’han sumat també a este acte simbòlic, i la seua presidenta, Pilar Medrano, ha llegit un xicotet manifest en el qual ha remarcat la denúncia que, com a pensionistes, volen realitzar davant la violència que pateixen també les persones majors.

 

Concurs de murals

Els actes van continuar, en el Casal Jove, amb el lliurament dels premis del Concurs de Murals per la Igualtat en els col·legis, convocat per la Regidoria d’Igualtat. “Estem molt contents pel gran acolliment i alta participació que ha tingut el concurs. L’acte ha comptat amb un aforament molt limitat i, després del lliurament de premis, hem fet lectura d’un breu manifest. A continuació, s’ha projectat el vídeo que hem creat contra la violència i que ja ha pogut veure’s a través de les nostres xarxes socials i la televisió local”, ha explicat Navarro.

La regidora d’Igualtat ha volgut posar en valor també tot el treball que s’ha realitzat al llarg de l’any, en el qual s’ha aconseguit, entre altres actuacions, que Sueca estiga inclosa en la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, un organisme que compta amb 84 ajuntaments membres, als quals l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial ofereix la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. “Així mateix, durant esta setmana i la que ve, durem a terme una activitat que servirà per a fer un estudi posterior al voltant de la violència. Repartirem unes mascaretes simbòliques de suport a esta lluita juntament amb una enquesta sobre quin coneixement té la ciutadania en matèria d’igualtat, els plans municipals, les actuacions que es realitzen i sobre la violència”, ha explicat Navarro.