Esta pràctica servirà com a instrument per a la recuperació, inclusió i lluita contra l’estigma davant la malaltia mental
L’Estadi Municipal Antonio Puchades ha acollit la I Trobada Autonòmica de Dones, Esport i Salut Mental, organitzada per la Fundació SASM amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, amb l’objectiu de promoure l’activitat esportiva i millorar els hàbits de vida saludable de les dones que pateixen problemes de salut mental a la Comunitat Valenciana. Esta pràctica, a més, servirà com a instrument per a la recuperació, inclusió i lluita contra l’estigma davant la malaltia mental, en paraules dels organitzadors.
“Des de la Fundació SASM, portem diversos anys programant activitats d’este tipus, en les quals ens servim de l’esport com a eina d’integració social per a les persones que pateixen alguna malaltia mental, i són diverses les associacions i centres de la Comunitat Valenciana que participen en estos esdeveniments, que sempre han donat un excel·lent resultat”, ha explicat Vicent González, patró de la Fundació SASM.
A la I Trobada Autonòmica de Dones, Esport i Salut Mental, han assistit l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i les regidores d’Esports, Celia Beltrán; Igualtat, Gema Navarro; i Medi Ambient, Carmen Pérez; així com el Director General d’Esports, Josep Miquel Moya, per a donar suport a la iniciativa.
“Des de l’Ajuntament, com no podia ser d’una altra manera, hem recolzat este esdeveniment esportiu perquè la Fundació SASM treballa sempre en activitats solidàries d’este tipus, amb una finalitat tan important, i nosaltres havíem de ser ací, no sols cedint estes instal·lacions esportives sinó secundant-lo també amb la nostra presència. Esperem que totes les participants hagen gaudit del dia practicant una activitat tan saludable com és l’esport, i que este siga la primera de moltes trobades d’este tipus”, ha assenyalat la regidora d’Esport, Celia Beltrán. Per la seua banda, la regidora d’igualtat, Gema Navarro, ha mostrat la seua satisfacció perquè se celebren este tipus d’esdeveniments esportius a Sueca, “per a donar visibilitat a les dones en la pràctica de l’esport, que sembla que sempre ha estat un poc masculinitzat, i com a teràpia per a la seua malaltia”.
Els centres que han participat en la I Trobada Autonòmica de Dones, Esport i Salut Mental han sigut: Menstopia, AFEMPES Paterna, A.D.I.E.M Ontinyent, AFEM RB i la Fundació SASM.