S’inicien els treballs de rehabilitació de la vorera del Riu Xúquer entre Sumacàrcer i Alzira

Gràcies a un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es rehabilitaran dos zones de riu en els municipis de Sumacàrcer i Alzira

 

Dins del marc del Pla de Dinamització del Riu Xúquer, que contempla diverses actuacions per a millorar les infraestructures i potenciar l’aprofitament i la conservació del riu Xúquer i el seu entorn en un marc de sostenibilitat ambiental, s’han dut a terme diverses actuacions, com la neteja del riu Xúquer realitzada els dies 26 i 27 de setembre i com la present actuació de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer al pas pels municipis de la Ribera. Així, gràcies a un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es rehabilitaran dos zones de riu en els municipis de Sumacàrcer i Alzira.

Aquesta acció de rehabilitació ha estat presentada en el port fluvial d’Alzira, i en la presentació han participat els alcaldes d’Alzira i Sumacàrcer, Diego Gómez i David Pons, així com els presidents de la Mancomunitat de la Ribera Alta i del Consorci de la Ribera i el comissari d’aigües de la Confederació, Miguel Polo.

 

Eliminació de la canya de riu

La actuació proposada pretén l’eliminació mecanitzada de l’Arundo donax (canya de riu) mitjançant el desbrossament, el triturat, l’extracció de la part aèria i el transport autoritzat. Posteriorment, se cobrirà la zona anteriorment desbrossada amb una cobertura opaca (geotèxtil) durant un període d’entre 18 i 20 mesos per al debilitament final del sistema radicular de la canya eliminada i la seua destrucció total. Posteriorment es retirarà el geotèxtil.
El tram d’actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i té un pressupost estimat de la actuació és de 89.105 €