L’Alcalde d’Ontinyent anuncia la suspensió de la Fira de Novembre per seguretat ciutadana davant la pandèmia

Dissabte 14 de novembre es celebrarà un acte simbòlic per a xiquets i xiquetes amb una representació teatral i la lectura del privilegi reial de la Fira

 

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest dijous la suspensió de la Fira de Novembre del municipi per motius de seguretat ciutadana davant la pandèmia. En paraules del primer edil «és un anunci que no haguerem volgut fer mai, però que per responsabilitat hem de fer. Després de molta reflexió i valorar totes les alternatives, i vist que els especialistes apunten que novembre i desembre van a ser mesos complicats amb la Covid-19, pensem que celebrar la Fira és un risc que no devem córrer”.

Jorge Rodríguez assenyalava que la decisió, traslladada prèviament als partits polítics representats en la la Junta de Portaveus Municipal, “és una decisió que som conscients que no agradarà a tots, però en aquest moment pensem que per a totes les administracions l’objectiu ha de ser vetllar per la salut de les persones per damunt de tot. No és una decisió fàcil com no va ser per a la presidència de l’associació de Moros i Cristians o per a la gestora de la Puríssima suspendre les festes patronals, però hem d’actuar amb la responsabilitat que el moment exigeix”.

Acte simbòlic

Amb tot, sabedors de la importància de la data per als xiquets i xiquetes, l’alcalde anunciava que “tot i que no tindrem fira, farem un acte simbòlic on els menuts i menudes seran els protagonistes, perquè sàpien que la ciutat i l’Ajuntament no s’obliden d’ells i elles, però que hem de vetllar per la seua salut, la dels seus pares i mares i especialment dels seus iaios i iaies, per, si tot va bé, poder tornar junts en 2021 a fer Fira amb més força que mai”, assenyalava.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, explicava que aquest acte, que es celebrarà en el matí de dissabte 14 de novembre, inclourà una representació teatral al voltant de la figura del rei Alfons el Magnànim, que inclourà la lectura del privilegi reial que en l’edició de 2019 s’incloïa per primera volta en la inauguració de la Fira en l’època moderna. L’acte, que tindrà lloc al pàrking de la Sala Gomis amb control d’aforament i assegurant la distància interpersonal i l’ús de la mascareta, tindrà dues sessions a les 11.00 i 12.30 hores per evitar aglomeracions, i inclourà l’obsequi a les persones assistents de la tradicional coca de fira. La jornada de dilluns 16 de novembre es mantindrà com a dia festiu local.