Simat s’adhereix a la Declaració d’Oci Educatiu

Les activitats busquen potenciar l’educació en valors relacionats amb el desenvolupament personal, social i ètic

 

El municipi de Simat de la Valldigna s’ha adherit a la Declaració d’Oci Educatiu «Ens reunim amb altres valors» amb l’objectiu de donar suport a les activitats d’oci educatiu adreçades a la infància, l’adolescència i la joventut amb la col·laboració de l’Institut Valencià de la Joventut.

En el document es ressalta la importància de l’oci educatiu «com a instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari». Estes activitats busquen potencia l’educació en valors relacionats amb el desenvolupament personal, social i ètic. A més, afigen que es tracta «d’una experiència enriquidora que consolida la identitat intercultural, potencia la dimensió relacional, interioritza valors humans, propicia el gaudiment de la vida i ajuda a superar les desigualtats».

El regidor de Joventut, Joan Vicent Bañuls, ha destacat que «es tracta d’una eina fonamental que permet un creixement personal i social». Per això, assenyala que «des del Consistori intentem promoure activitats dirigides a estes edats perquè, a través d’elles, puguen trobar una oportunitat per a triar lliurement les pròpies iniciatives i, així, formar persones madures, solidàries i felices».