Simat de la Valldigna se suma a la iniciativa «Vías verdes»

L’objectiu d’este projecte és contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural facilitant a la població el coneixement del medi natural i els seus paisatges

Simat de la Valldigna se suma al projecte «Vías verdes» impulsat per la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Safor per rehabilitar el traçat de l’Antic Trenet com a camí natural dins del programa «Caminos Naturales» del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Esta nova fase té dos trams, que discorren des del baixador de l’Antic Trenet a Benifairó de la Valldigna fins a l’estació de ferrocarril de Tavernes de la Valldigna passant pel municipi de Simat i, per altra banda, el segon va des de l’estació de ferrocarril d’Alzira fins a confluir amb el traçat actual del camí natural.

L’objectiu d’este projecte és contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural facilitant a la població el coneixement del medi natural i els seus paisatges. A més, s’ha prioritzat la recuperació dels trams del traçat original de la via fèrria, camins rurals i el pas pels cascs urbans dels pobles.

Esta via, al seu pas per Simat de la Valldigna, transcorrerà per parcel·les de domini públic, per la qual cosa no caldrà expropiar cap.

La Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Safor pretenen inaugurar este tram amb una marxa ciclista que s’iniciarà a la Barraca i acabarà en el Monestir de la Valldigna.

L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha destacat que es tracta «d’un projecte molt important per al municipi, ja que augmentarà l’atractiu de Simat».