Arranca la doble vacunació COVID-grip

A més dels grups de risc, estan cridats a immunitzar-se enguany contra el virus de la grip els menors de cinc anys i els fumadors

Tret d’eixida a la campanya de vacunació 2023-2024 contra la grip i la covid-19 a la Comunitat Valenciana, per tercera temporada amb punxada doble. Des d’aquest dilluns els centres de salut, hospitals i residències de majors poden administrar els sèrums per a protegir-se conjuntament dels dos virus de cara a l’hivern

Com en anys anteriors, la vacunació es realitzarà en els centres de salut, amb cita prèvia per a evitar aglomeracions, i prioritzant els grups més vulnerables, començant pels majors de 80 anys.

Ampliació dels grups

Com a novetats introduïdes en la campanya de vacunació 2023-2024, cal destacar l’ampliació de la vacunació contra la grip als majors de 60 anys –enfront dels majors de 65 anys que estava establit com a grup de risc fins al moment-, la qual cosa, en el departament de salut de la Ribera, suposa augmentar la vacunació a unes 17.000 persones més.

També s’amplia la vacunació als xiquets d’entre 6 i 59 mesos d’edat, independentment de si presenten o no un factor de risc. En este sentit, els xiquets d’entre 24 i 59 mesos rebran la vacuna per via intranasal.

Junt a estos grups, cal recordar que la vacunació enfront de la grip està recomanada, també, en dones embarassades o que acaben de donar a llum (puèrperes) i persones que tenen risc de patir complicacions en cas de contagi. En este grup es troben els menors i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o respiratòries, així com persones amb diabetis mellitus, obesitat mòrbida, neoplàsies, implant coclear, malaltia celíaca o malaltia inflamatòria, entre altres.

La vacuna de la grip també està indicada per al personal sanitari i sociosanitari, i per a treballadors de serveis públics essencials (forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, Protecció Civil, etc.), que rebran la vacuna en els seus llocs de treball.

Així mateix, junt a la vacuna de la grip s’administrarà la vacuna enfront del coronavirus en tota la població en qui estiga indicada la doble immunització (majors de 60 anys, dones embarassades, professionals sanitaris i persones amb patologies de risc).