Sanitat confirma que l’Hospital d’Ontinyent complirà els terminis previstos

El Conseller de Sanitat confirma el compliment dels terminis previstos en les actuacions que estan realitzant-se en la segona planta i la futura sala de ressonància magnètica

El conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Marciano Gómez, ha informat a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, de la licitació d’obres per valor de 6’9 milions d’euros per a l’equipament del nou hospital de la ciutat. Així es coneixia després d’una reunió mantinguda a valència entre totes dues autoritats, en la que també participaven la regidora de Sanitat, Paula Soler, i el Director General de Gestió Econòmica de la Conselleria, Pedro Manuel López.

En concret, Gómez confirmava a Rodríguez que aquesta mateixa setmana es publica la licitació de tot un seguit d’equipament fonamental per a la posada en marxa de l’Hospital, en concret les “sales blanques” (espais on es manipulen productes o materials de treball que han d’estar protegits dels microorganismes del medi ambient), els quiròfans, la sala d’esterilització, cafeteria i cuina.

Cal recordar que en aquella visita es a constatar l’estat de l’Hospital i les obres pendents al mateix, paralitzades durant 3 mesos, i que el màxim representant autonòmic es va comprometre a reactivar ràpidament. El mateix mes d’agost es produia d’una reunió extraordinària i urgent del Consell Jurídic Consultiu per emetre un dictàmen que permetera rependre les obres, que es tornaven a posar en marxa el passat 4 de setembre. Marciano Gómez confirmava a Jorge Rodríguez el compliment dels terminis previstos per a les actuacions que estan ara en execució, una inversió de 3’7 milions d’euros per dotar al centre d’una ressonància magnètica i modificar la segona planta del centre sanitari.

A més de parlar d’estes obres i de les actuacions pendents en matèria d’equipament, el conseller de Sanitat reiterava a l’alcalde el compromís de la implantació del servei de diàlisi a Ontinyent, i posava com a data prevista de finalització de totes les obres el tercer trimestre de 2024. Per altra banda, Marciano Gómez anunciava a Jorge Rodríguez la seua intenció per tornar a visitar l’Hospital, previsiblement a principis del proper any, i de fer de prop de l’evolució de les obres i contractacions previs a la posada en marxa del centre sanitari.