Home Actualitat Retards en la tramitació del DNI a Xàtiva pels talls de llum

Retards en la tramitació del DNI a Xàtiva pels talls de llum

El sindicat CSIF alerta de demores de més d’una hora i de vuit talls de llum hui en tot just tres hores

El sindicat CSIF adverteix del retard en la tramitació de DNI i passaport que estan provocant els talls elèctrics a la comissaria de Xàtiva. Hui, en les primeres tres hores d’atenció s’han produït fins a vuit talls i la demora superava els 60 minuts.

La central sindical lamenta que el Ministeri de l’Interior no hagi reformat la instal·lació elèctrica, com es va comprometre fa dos anys.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que la comissaria necessita una reforma exhaustiva, sobretot pel que fa a la línia elèctrica, ja que salta quan s’incrementa l’ús de refrigeració o calefacció. El sindicat explica que hui, amb temperatures exteriors d’entre 5 i 7 graus en el primer tram del matí, s’han produït fins a vuit talls de llum. Per les dependències transiten uns 60 usuaris per jornada.

La central sindical recalca que la situació es pot agreujar en els pròxims dies i que els talls provoquen un bloqueig del sistema informàtic i una aturada en la climatització. El sindicat explica que aquesta situació genera que l’atenció per usuari pugui allargar fins a 30 minuts, quan normalment triga la meitat de temps l’expedició de DNI o passaport. Per aquest motiu, avui, a les 11,30, ja existia un retard d’una hora.

El sindicat afegeix que aquesta pèrdua d’electricitat obliga a reiniciar els ordinadors i a començar en nombroses ocasions el procés de tramitació, fins i tot encara que estigui ja imprès el document. També afecten els talls a la telefonia. La central sindical ja va denunciar la situació el passat estiu i en l’estiu 2017, quan hi havia fins a sis talls diaris; no obstant això, encara que el Ministeri de l’Interior es va comprometre a resoldre-, no s’ha produït la reforma necessària de les instal·lacions.

CSIF insta el Ministeri de l’Interior a procedir amb urgència a la solució d’aquest problema i a invertir els mitjans necessaris, d’una vegada per totes, per emprendre aquesta reforma profunda de les instal·lacions. La central sindical recalca que els talls repetits deterioren el servei i originen malestar de treballadors i usuaris en aquestes oficines que cobreixen la comarca de la Costera.