Home Actualitat Rafael Armengol porta a Gandia una sèrie inspirada en el pintor barroc Giambattista Tiepolo

Rafael Armengol porta a Gandia una sèrie inspirada en el pintor barroc Giambattista Tiepolo

Rafael Armengol porta a Gandia una sèrie inspirada en el pintor barroc Giambattista Tiepolo

En Parelles de Tiepolo, l’artista actualitza amb el seu estil propi obres del pintor del segle XVIII

La Casa de Cultura Marques de González de Quiros de Gandia inaugura el pròxim 28 de març, a les 19 hores, l’exposició Parelles de Tiepolo, de Rafael Armengol. La mostra, que presenta l’última sèrie de l’artista valencià, es podrà visitar fins al 5 de maig.

La exposició, comissariada per Martí Domínguez, es va mostrar per primera vegada en la Sala Martínez Guerricabeitia de València, en 2018, i suposa la presentació a Gandia de l’última sèrie d’Armengol, dedicada al pintor italià del segle XVIII Giambattista Tiepolo.

En aquesta sèrie, seguint el seu estudi de les grans figures de l’art, Armengol juga amb les parelles, com Rinaldo i Armida, o Apol·lo i Dafne, i les sotmet a la seua recerca pictòrica. Així, la mostra es tanca amb quadres de gran format, de gran espectacularitat, on es condensen brillantment cinquanta anys de quefer artístic, assenyala Domínguez.

El pintor valencià Rafael Armengol (Benimodo, 1940), al llarg de la seua dilatada trajectòria, ha trobat un llenguatge propi, un estil que comprèn tots els recursos que la seua inclinació personal i les seues indagacions han consolidat.

Fa cinquanta anys, quan va iniciar la seua vocació artística, va apostar per uns codis artístics que inclouen els sistemes mecànics en els mitjans de comunicació, la contraposició aquests elements contextuals, amb imatges de la iconografia clàssica i la recerca de la naturalesa del color.

Posteriorment serà la teoria de com es comporta el color llum, el motiu de les seues reflexions, sent la desestructuració de la llum un signe d’identitat de la seua obra en el dia d’avui.

L’exposició es completa amb dos documentals a través dels quals el visitant podrà conèixer, d’una banda, la peculiar tècnica pictòrica de Rafael Armengol i per un altre, la teoria del color, bàsica en els treballs del pintor.