Policia Nacional desarticula una banda després d’una estafa d’un milió d’euros

Es feien passar per venedors de vehicles d’alta gamma a València

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal de huit persones que, presumptament, va estafar més d’1.000.000 d’euros amb la compravenda de vehicles d’alta gamma.

Els huit detinguts es feien passar per empleats d’empreses solvents i s’oferien a actuar com a intermediaris per a obtindre els vehicles.

En els sis registres domiciliaris realitzats s’ha intervingut més de 31.000 euros en efectiu, 11 vehicles, quatre equips informàtics, 10 telèfons mòbils i nombrosa documentació financera i mercantil.

Simulaven ser empleats d’empreses solvents

La investigació va començar al començament d’enguany quan diverses denúncies van posar de manifest l’existència d’un grup d’individus relacionats entre si que, amb el mateix modus operandi, procedien a apropiar-se indegudament de vehicles d’alta gamma.

A més, i mitjançant engany, aconseguien ensenyorir-se d’elevades quantitats de diners per a suposades compres d’aquest tipus de vehicles, els quals mai van arribar a transmetre.

Els detinguts, servint-se de plataformes en línia de venda de vehicles de segona mà es feien passar per empleats d’empreses solvents dedicades a la compravenda en el mercat de l’automoció d’alta gamma, i contactaven amb persones que venien el seu vehicle oferint-los actuar com a intermediaris en una “venda assegurada”.

Amb este objectiu, arribaven fins i tot a vegades a donar un xicotet senyal per a guanyar-se la confiança del venedor, qui procedia a entregar-los el seu vehicle amb l’objectiu que els detinguts culminaren la venda i els ingressaren la quantitat acordada per aquesta.

Venda atractiva

Una vegada es feien amb els vehicles dels venedors, procedien a la seua publicació de la venda per preus més baixos als acordats amb el venedor per a, d’aquesta manera, fer la venda més atractiva i ràpida.

Una vegada que els detinguts rebien l’oferta de compra per part d’un tercer, procedien a sol·licitar-li els diners i en algunes ocasions esta tercera persona no arribava a rebre el vehicle, o si arribava a fer-ho, la quantitat pagada pel comprador en cap cas arribava al venedor.

Local comercial on exposar els vehicles

Després de cometre diverses estafes a la ciutat de València, els integrants d’aquest grup criminal es van traslladar a la província de Barcelona per a seguir la seua carrera delictiva.

Els investigats tenien un alt grau de professionalitat perquè comptaven amb una sèrie d’elements que els donaven aparença de legalitat i solvència dins del mercat de la compravenda d’automòbils.

Per a això comptaven amb un local comercial en el qual exposaven diversos vehicles d’alta gamma i on comptaven amb oficines amb l’objectiu d’aconseguir enganyar les víctimes, les quals acudien allí bé a adquirir un vehicle, o bé a depositar el seu per a la intermediació de la venda.

Així mateix empraven diverses mercantils constituïdes a l’únic efecte de cometre les estafes.