Agents de Policia Nacional rescaten a un ancià d’un incendi

L’home, de 74 anys, es trobava tirat en el sòl de l’habitatge en flames a Xirivella

Agents de la Policia Nacional van rescatar divendres passat, en la localitat de Xirivella (València), a un home de 74 anys que es trobava a l’interior del seu habitatge durant un incendi.

Els policies van ser alertats sobre les tres i mitja de la vesprada per la Sala del 091 perquè acudiren a un domicili on pel que sembla hi havia un incendi.

Una vegada allí, van observar com eixia molt de fum d’un habitatge situat en la cinquena planta d’un edifici.

Immediatament, els agents, van sol·licitar la presència dels Bombers, i sense dilació perimetraron la zona i van començar a evacuar als veïns de la finca afectada, acostant-se’ls en aqueix moment un home que es trobava en els voltants i havia acudit en veure el renou, el qual es va identificar com el propietari de l’immoble afectat per les flames i els va etzibar als agents que el seu pare, d’edat avançada quasi segur que es trobava a l’interior.

Davant tals declaracions, ràpidament i sense pensar-s’ho, dos policies van pujar fins a l’habitatge sinistrat cridant des de la porta per a comprovar si hi havia algú a l’interior, ja que era quasi impossible entrar a causa de les flamerades i la gran quantitat de fum que emanava d’aquesta.

El rescat

Quan estaven a punt de desistir, van escoltar un balboteig, albirant el que semblaven uns peus tendits apuntant pel marc de la porta d’una de les estades, immediatament els agents van indicar a l’home que s’arrossegara fins a la porta d’entrada, però aquest a penes va poder respondre que no podia moure’s.

Davant tal extrem, un dels agents, posant en risc la seua integritat, es va introduir en l’habitatge i va gatejar fins a la víctima, agarrant-la per les extremitats, aconseguint arrossegar-la fins a l’entrada, on juntament amb l’altre agent van aconseguir posar-lo fora de perill baixant-lo en volandas al carrer fins a l’arribada de Bombers i serveis sanitaris.

La víctima que es trobava totalment atordida a causa de la inhalació de fum, va haver de ser traslladada per un indicatiu sanitari fins a un hospital, quedant ingressada en l’UCI.

Herois

Fruit de l’actuació policial, els agents van haver de ser atesos també per inhalació de fum, a més un d’ells va patir una cremada al seu braç esquerre quan va accedir a l’habitatge per a rescatar a l’ancià.

Posteriorment, els agents van tindre coneixement que gràcies a la rapidesa i determinació amb la qual van actuar l’home es trobava estable i fora de perill.