Ontinyent ultima el dispositiu especial per al cap de setmana del “Bou en corda»

La regidora de Fira i Festes recorda la importància de la col·laboració ciutadana i el compliment de la normativa per gaudir d’unes festes sense incidències

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa del “Bou en corda”, que es celebrarà la propera setmana al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, aquest divendres tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta, on es comptava amb la presència de la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz; la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia; el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia; així com tècnics municipals i representants de la Policia Local i Nacional.

Un any més, tot i que la normativa estableix que les barreres no són necessàries per al “bou en corda”, l’Ajuntament col·locarà estos elements pel recorregut, establint-se els horaris d’apertura i tancament de les barreres divendres 2 de desembre de 13:00 a 19:00 hores; dissabte 3 de desembre de 08:00 a 20:00 hores; i diumenge 4 de desembre de 14:00 a 21:00 hores, comptant-se amb accesos d’emergència. En la reunió es parlava també del dispositiu especial de neteja; de vigilància policial; o els punts d’atenció sanitària i ubicació d’ambulàncies. El recorregut finalment sí podrà passar pel Pont Vell tot i les obres que estan realitzant-se a la zona, però no així a La Vila ni el carrer Roses per motius de seguretat.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, demanava la col·laboració de veïnat i visitants “per complir amb la normativa i gaudir de la festa amb civisme i respecte. El dispositiu preparat és ample però la col·laboració ciutadana és part fonamental per gaudir de les festes sense incidències”, assenyalava. Des de l’Ajuntament es recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies.