Ontinyent subvenciona fins al 75% el lloguer de naus i locals comercials de nova activitat

Les empreses que opten a la nova convocatòria d’estes ajudes municipals poden presentar les sol·licituds des d’aquest dimecres

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert una nova convocatòria de les ajudes municipals al per a l’arrendament de naus i locals, publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de la Província de València. El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “estes ajudes es venen oferint dins la línia de suport a l’activitat econòmica en la ciutat que ve duent a terme el Govern d’Ontinyent. Són ajudes per a activitats empresarials prestades al llarg de 2022, però les empreses beneficiàries han d’haver iniciat esta activitat després del 9 de novembre de 2021, ja que l’objectiu es fomentar la nova activitat», remarcava.

Les despeses subvencionables són les de lloguer realitzades desde el 01/01/2022 a 31/12/2022  (sempre que es dispose de la correponent llicència), amb un import que es calcula en funció del lloc on es troba el local o nau: els locals situats al centre Historic poden tenir ajudes de fins al 75%; els situats als polígons industrials de fins al 50%; i els ubicata a la resta del cas urbá de fins al 25%, en tots els casos amb un màxim de 3.000 euros per beneficiari.

Foment comercial del centre històric

Úbeda explicava que aquest càlcul respon a l’objectiu específic de reforçar especialment l’activitat en llocs determinats com el centre històric, “tot i que les noves activitats als polígons i la resta d’espais urbans també es poden beneficiar d’estes ajudes”. Les sol·licituds des d’aquest dimecres 18 de maig i fins el 31 d’octubre de 2022. Les subvencions es concedeixen per ordre d’entrada, i les bases completes es poden consultat a la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat ajuntament-arees-promoció econòmica-subvencions, i les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica, també accessible des de la web municipal.

El regidor recordava que les empreses que venen treballant des d’anys anteriors tenen al seu abast altres ajudes com les bonificacions de l’IBI per crear llocs de treball indefinits; les ajudes per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires “així com altres possibilitats de les que es poden informar al departament de Promoció Econòmica”, recordava.