Ontinyent prepara una cavalcada de Reis de 10 quilòmetres i amb les famílies a les balconades

L’alcalde anuncia que Ses Majestats arribaran a tots els barris de la ciutat però supedita la celebració a la situació de la pandèmia el dia 5

 

La cavalcada de Reis d’Ontinyent de 2021 serà la més llarga de la història, amb 10 quilòmetres que multiplicaran per 7 el seu recorregut habitual per tal que les famílies puguen contemplar-la des de les balconades i evitar aglomeracions. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, i el President de l’Associació d’Amics i Amigues dels Reis Mags, José Quiñones, donaven detalls hui en roda de premsa al Palau de La Vila d’una proposta treballada entre l’associació i la regidoria supeditada a l’evolució de la covid19.

L’alcalde destacava que “els Reis Mags saben que la salut és el primer, i el recorregut que s’ha plantejat té present açò per damunt de tot, tractant que la gent es desplace el mínim possible i evitar les aglomeracions», puntualitzant que “tenim l’obligació de tindre-ho tot preparat perquè els xiquets i les xiquetes gaudisquen de Ses Majestats però som conscients que tot dependrà del que marquen les autoritats sanitàries”, remarcava. Àngels Muñoz posava de relleu que “el recorregut passa per tots els barris i és el suficientment llarg perquè la gran majoria de la gent puga veure la cavalcada des de les finestres i balcons». S’inclou també la pràctica totalitat de les places, que seran recorregudes íntegrament per tal d’acollir a aquelles persones que no puguen veure el pas des dels seus domicilis.

 

Es demana no eixir al carrer

 

L’itinerari serà difós massivament en un díptic on s’inclouran també les hores aproximades de pas, per tal d’evitar també temps d’espera. El mateix partirà a les 17:00 hores des de la zona verda de El Salvador, en l’accés nord a la ciutat, per transitar posteriorment pels barris de Sant Rafel, La Vila, Llombo, Poble Nou i Sant Josep, amb una comitiva Real que José Quiñones avançava que “estarà formada íntegrament per vehicles i carrosses, per tal d’agilitzar el pas. Serà un recorregut ràpid, d’un màxim estimat de 3 hores i mitja, on els patges aniran en vehicles jeeps i els Reis i Jacobo arribaran per separat en carrosses individuals i sense ballets”, assenyalava. Quiñones també pregava a la ciutadania “que el contemple el recorregut una única volta, prop del seu domicili, i no busque diferents punts de pas, perquè no és convenient per ningú, i a més a més la policia dispersarà les aglomeracions», apuntava.

Tant l’alcalde com la regidora i el president de l’Associació coincidien en demanar a la ciutadania “que vegen la cavalcada des de balcons i finestres, que així ho han demanat els Reis, amb els que estarem en contacte, com també amb el departament de Salut Pública per analitzar la situació. Esperem que aquest pla que hem presentat hui finalment puga ser executat, i que pugam gaudir de la primera cavalcada que visite tots els barris d’Ontinyent”, concloïen.