Ontinyent incorpora dos nous microbusos de baixes emissions a la seua aposta per la mobilitat sostenible

L’Ajuntament d’Ontinyent estrenava aquest dimecres els dos nous microbusos que s’incorporen al servei de transport públic interurbà. Vehicles de baixes emissions que compleixen amb l’exigent normativa d’emissions Euro VI D i estan personalitzats per afavorir l’ús per persones majors o amb mobilitat reduïda.

 

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, “es tracta d’un nou pas en l’aposta que venim fent per la mobilitat sostenible, que al cas del transport públic va tenir un punt d’inflexió en la posada en marxa de la gratuïtat del servei”, assenyalava. En aquest sentit, el primer edil recordava que “l’acollida ha estat molt bona, pràcticament hem triplicat les persones usuàries, i s’ha pogut constatar que la majoria han estat dones, gent gran i menors, que poden desplaçar-se per la ciutat de manera gratuïta, còmoda i sostenible. Ajudem a desplaçar-se a gent que té dificultats per a fer-ho, evitem desplaçaments en cotxe i contribuïm a la reducció d’emissions, pel que pensem que la inversió de 365.000 euros que fem en estos vehicles està més que justificada”, afegia.

 

La regidora de transport, Imma Ibáñez, explicava que tot i comptar amb una capacitat per a 35 persones i amples espais interiors, les reduïdes dimensions externes dels vehicles “permeten passar per més carrers i maniobrar de forma més àgil, la volta dura menys i això també suposa altre avantatge per a fer ús del servei”, manifestava. La regidora també destacava l’aprofitament interurbà del servei, que permet accedir també a l’estació de ferrocarril, el poliesportiu municipal i el paratge del Pou Clar.

 

Els menys contaminants de la seua gama

 

Des de l’empresa Aupisa, distribuïdora de la marca IVECO, Vicente Pascual explicava que en aquest tipus de vehicles el fabricant disposa el xassís i una empresa especialitzada dissenya la configuració personalitzada que es determine. En aquest cas, la base ha estat el model de vehicle més ecològic dels existents a la gama diesel al mercat; equipat amb un sistema de reducció catalítica dels fums, un potent sistema de filtració de partícules i sistema de depuració de gasos ADBlue; així com un motor 3.000 cm3, 16 vàlvules que rendeix amb menor consum de combustible.

 

Des de l’empresa INDCAR, que ha creat la carrosseria dels vehicles, Acisclo Moya explicava que els microbusos “venen equipats amb tots els sistemes de seguretat exigits per la Unió Europea per a aquestos transports, als que a més hem afegit un nou sistema detector de focs, que en cas d’incendi extingeix les flames automàticament. Estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda; compten amb espais interiors còmodes i amples per al seu ús per a persones majors i fins i tot estan preparats per a incorporar xarxa wi-fi”, manifestava.

 

A l’acte, que també comptava amb la presència dels regidors Joan Sanchis (Territori), Sayo Gandia (Sostenibilitat), Natàlia Enguix (Igualtat) i Pablo Úbeda (Promoció Econòmica) els representants municipals demanaven a la ciutadania “continuar aprofitant la gratuïtat del transport públic gratuït, un fet que vam implantar de manera pionera entre les ciutats de més de 30.000 habitants a Espanya, i que ara anem a seguir oferint amb millors equipaments i més qualitat al servei”, destacaven.