Ontinyent incentiva la reforma d’habitatges particulars bonificant l’impost de construccions de 94 obres menors

El ple de l’Ajuntament que tindrà lloc este dijous té previst aprovar 94 bonificacions del 95% de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

 

El Govern d’Ontinyent referma la seua aposta per la regeneració urbana amb l’aprovació de noves ajudes a la rehabilitació d’habitatges. En aquest sentit, el ple de l’Ajuntament que tindrà lloc este dijous té previst aprovar 94 bonificacions del 95% de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Així ho ha anunciat hui la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, qui ha explicat que aquestes 94 exempcions estan dins de les mesures d’impuls a l’economia local i, en concret, al sector de la construcció i afins. Aquesta xifra “tan positiva» se suma a les 443 atorgades en 2020: «açò el que demostra és que la pandèmia no ha detingut l’activitat econòmica a la ciutat ni la sol·licitud d’ajudes que atorga l’Ajuntament per impulsar-la», manifestava la delegada d’Hisenda.

 

Més ajudes Parèntesi

 

Igualment, altre punt de caràcter econòmic serà l’aprovació dels criteris municipals que regularan l’excedent que resulte de la concessió d’ajudes parèntesi per als sectors més afectats per la pandèmia, al marc del Pla autonòmic Resistir. Estes ajudes, dotades amb 806.000 euros aportats per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el mateix Ajuntament (que aporta 121.000 euros).

 

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que «quan vam presentar estes ajudes ja vam avançar que si bé s’atorgaven a les persones i microempreses que presten les activitats que determinava la Generalitat al seu Decret Llei, el romanent que quede de les mateixes es podia destinar a altres sectors. En el ple d’esta setmana el que portem a aprovació és precisament les bases per accedir a eixe romanent i que aquest puga arribar a professionals que no van poder optar a estes ajudes inicialment», explicava.

 

Úbeda puntualitzava que prèviament al ple, les bases i el llistat de noves activitats econòmiques incloses al llistat del Cens d’Activitats Econòmiques de l’Agència Tributària (CNAE) ha estat aprovat pel Comité de Seguiment de les ajudes del Pla Resistir que es va crear amb acord unànime de tots els grups polítics municipals.

 

Una altra qüestió que s’abordarà al ple d’este mes és l’aprovació de la distribució de 205.000 euros en ajudes per a 42 associacions locals de diversos tipus. En concret, els diners seran repartits entre 33 associacions culturals, veïnals i festives, 7 socioeconòmiques i 2 mediambientals.