Ontinyent impulsa la col·laboració públic-privada per invertir 1.000.000 d’euros en modernitzar els polígons

A l’actuació que s’està executant al polígon del Pla s’afegiran altres que han eixit a licitació a l’avinguda del Tèxtil i els carrers Diables, Cotó, Batans i Ermita de Sant Josep del Pla

L’Ajuntament d’Ontinyent està impulsant la col·laboració públic-privada amb els propietaris de diverses naus industrials per invertir 1.000.000 d’euros en modernitzar els polígons en 2023. A l’actuació que s’està executant en aquest moment en diversos carrers del polígon industrial del Pla per import de 394.000 euros, s’afegiran altres que han eixit a licitació també en aquesta zona per un import de 635.000 euros.

En concret, les obres que executa l’empresa local Grupo Jormar Sanchis Revert SL afecten diversos trams de l’Avinguda del Tèxtil, les parcel·les adjacents i un carrer sense eixida, i es divideix en cinc subactuacions independents, pels diferents graus d’urbanització que tenen. Pel que fa a les obres a executar dins la nova licitació, suposen noves actuacions a l’Avinguda del Tèxtil i els carrers Diables, Cotó, Batans i Ermita de Sant Josep del Pla.

Entre les accions que es duen a terme s’inclouen la retirada elements privats que envaeixen els vials; tasques de pavimentació i generació de voreres; millores a la xarxa de sanejament i col·locació de nous col·lectors d’aigua; ampliació de la xarxa d’abastiment d’aigua potable; creació de nous punts d’enllumenat; plantació d’arbrat; soterrament del cablejat elèctric o dotació d’una canalització de reserva per a futures instal·lacions. A aquestes ajudes s’han d’afegir les que han anat executant-se des de 2017 i que han suposat la inversió de més de 6’4 milions d’euros a les àrees industrials de la ciutat entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars, i a les que s’afegiran les que estan en procés d’adjudicació també per a enguany amb ajuda de l’IVACE.