Home Actualitat Ontinyent compra un molí originari del segle XV

Ontinyent compra un molí originari del segle XV

Ontinyent compra un molí originari del segle XV

Jorge Rodríguez destaca que amb la compra del Molí Descals, Ontinyent protegeix el seu patrimoni

L’Ajuntament adquireix l’immoble ubicat en una parcel·la de 4.000m2 al marc del projecte “Riu Viu”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que amb la compra del Molí Descals, “Ontinyent protegeix el seu patrimoni”. Així ho manifestava  en una roda de premsa on compareixia acompanyat de Salvador Gisbert Descals i Pepe Molla Descals, membres de la família propietària de l’immoble, i del regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, a la qual es confirmava que la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat l’adquisició d’aquest edifici del SXV que permetrà avançar en el desenvolupament dels objectius del projecte “Riu Viu”.

Jaime Peris, Jorge Rodríguez, Salvador Gisbert Descals i Pepe Molla Descals.

Rodríguez tenia paraules d’agraïment per a la família, “que sempre ha estat oberta a negociar amb voluntat de què aquest bé puguera estar en mans de l’Ajuntament”, i per als regidors de Territori i Serveis Municipals, Jaime Peris i Manuel Cuesta, “que han treballat per dur a bon terme estes negociacions”, un acord que finalment s’ha tancat per un import de al voltant de 60.000 euros.

L’alcalde destacava la importància de l’adquisició d’aquest edifici, construït al 1415 i catalogat com a Bé de Rellevància Local, “que a més a més ens permetrà fer nous avanços al marc del projecte Riu Viu, amb el que volem que el Clariano i el seu entorn deixen de ser frontera per a ser punt d’encontre de la ciutadania”.

En aquest sentit, l’alcalde recordava els treballs que estan fent-se per rehabilitat la primera nau del futur Museu Tèxtil Valencià a l’antiga fàbrica de Revert, adjacent al Molí Descals. El primer edil assenyalava que aquesta futura zona museística podria marcar el destí del Molí, “que podria ser emprat com a museu etnològic on mostrar la maquinària del propi molí o l’extensa donació d’elements etnològics que va fer a l’Ajuntament la família Galiana, tot i que son extrems que encara s’han de concretar”, assenyalava.

Jaime Peris apuntava que a banda dels usos que es determinen per a l’edifici, “que respectaran l’ús dotacional que està previst al Pla General d’Ordenació Urbana”, l’adquisició dels prop de 4.000 m2 de terrenys on està ubicat va a ser important “perquè ens permetrà crear una zona d’oci i un itinerari peatonal que connectarà amb la zona del Trinquet de Gomis”, una acció que al marc del conjunt de les actuacions del projecte “Riu Viu” es concretarà en un espai verd junt al riu Clariano.

Des de la família propietària, Salvador Gisbert i Pepe Molla agraïen també la voluntat de l’Ajuntament de fer possible una operació “que dona compliment al desig del nostre tío Alejandro, de que el Molí puguera passar a mans municipals per a quedar a l’abast de tots els ontinyentins i ontinyentines. Mantenir l’edifici era costós per a nosaltres, estem contents i ojalà el pugam veure restaurat per als seus nos usos com ell haguera volgut”, manifestaven.