Ontinyent comença l’any facilitant el pagament dels tributs en 12 mesos

L’Ajuntament també rebaixa el consum mínim d’energies renovables per accedir a la “bonificació verda” de l’IBI i l’IAE i es mantenen congelats impostos i taxes

 

Ontinyent comença 2021 amb nous avanços en l’aposta del Govern local per emprar les ordenances fiscals com element de promoció econòmica i suport a la ciutadania. Amb l’entrada en vigor de la revisió d’ordenances fiscals aprovada per unanimitat del ple, entre altres coses, s’amplien les facilitats per fer ús del Compte Corrent Tributari, l’eina que permet pagar els impostos en 12 mesos sense interessos de demora: Ara, a més de mantenir la possibilitat de sol·licitar-ho de gener a novembre amb efectes per a l’any següent, s’introdueix un termini addicional del 1 de gener al 15 de febrer que permetrà beneficiar-se en el mateix any en curs.

La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, destacava que “en moments tan complexes com els que vivim degut a la pandèmia, és important no sols mantenir sinó impulsar les polítiques fiscals com a eina per seguir avançant com a ciutat. En aquest sentit, una nova congelació generalitzada d’impostos i taxes en 2021 ens permet ajudar al veïnat a fer front a la crisi provocada per la COVID-19, però a més posem en marxa altres novetats amb un marcat caràcter social, dins d’aquest objectiu», manifestava.

Enguix recordava que per beneficiar-se del Compte Corrent Tributari sols cal omplir una instància accessible des de l’apartat de “Carpeta Ciutadana” a la web www.ontinyent.es, una gestió fàcil i ràpidament de manera telemàtica, i que permet fraccionar tributs com l’IBI, l’IAE, guals, impost de vehicles sobre tracció mecànica o recollida de fem.

 

Més facilitats per accedir a bonificacions de l’IBI i l’IAE

 

Altra novetat és la rebaixa dels requisits per accedir a la “bonificació verda» del 50% als principals impostos (IBI i IAE) a les empreses i particulars que aposten per l’ús d’energies renovables introduïda l’any anterior, per accedir a la qual serà ara necessari un consum mínim del 15% d’energies renovables a les indústries, comerços i particulars, enlloc del 20%. Per altra banda, es milloren les bonificacions d’impostos a les empreses, com la del 50% de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) que passa a requerir un increment promedi de la plantilla amb contracte indefinit en 2020, enlloc de a l’últim lustre.

Igualment, destaca també la bonificació del 95% de la quota íntegra de l’impost de transmissió de les vivendes situades a la Cantereria afectades per les inundacions de setembre de 2019, amb l’objectiu de contribuir a l’impuls al projecte de regeneració urbana a la zona, donant a més a més al veïnat altra opció habitacional més segura sense incrementar els seus impostos municipals. Altra novetat fiscals són la rebaixa en un 6% de la taxa a les parades del mercat d’abasts per ajudar i impulsar el comerç local i de proximitat; i es mantenen les bonificacions a les taxes de fem i aigua a les famílies desafavorides.