Ontinyent celebra el primer ple telemàtic per implantar mesures econòmiques contra la Covid-19

També es tractaran assumptes que havien quedant pendents abans d’esclatar la crisi sanitària

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà un ple extraordinari per vídeo-conferencia la propera setmana després que l’ampliació del decret d’alarma haja donat als ajuntaments la possibilitat de celebrar sessions telemàtiques amb assumptes que no tinguen sols relació amb la pandèmia, tot i que un des principals punts previstos serà la implantació d’un pla de mesures econòmiques contra els efectes del COVID19.

Segons s’ha aprovat hui a la junta de portaveus, celebrada de manera telemàtica i presidida per l’Alcalde Jorge Rodríguez, al plenari de la setmana que ve es podran tractar també assumptes que estaven pendents de ser aprovats abans d’esclatar la crisi sanitària que obligà a suspendre l’activitat ordinària als ajuntaments.

Segons ha exposat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al proper plenari es podran abordar qüestions com ara la convalidació del decret per a la cessió definitiva a la Generalitat de l’immoble per al nou Palau de Justícia o els criteris de la compra de cases de la Cantereria, així com el pla de reactivació econòmica postpandèmia i les bases de les diferents convocatòries d’ajudes a autònoms i xicotetes empreses del mateix pla de reactivació, entre d’altres assumptes.

Banders a mitja asta

En la mateixa junta de portaveus s’ha acordat que l’Ajuntament decretarà dol oficial en tota la ciutat i les banderes oficials onejaran a mitja asta en el balcó consistorial fins que dure l’estat d’alarma sanitària. La mesura havia estat presentada per la portaveu del PP, Mercedes Pastor.

Tant la portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix, com el de Compromís, Nico Calabuig, també s’han sumat a una iniciativa que té com a finalitat tindre un gest permanent amb les persones que han mort o lluiten tots els dies contra la pandèmia.