Ontinyent aposta per l’aplicació de l’ecodisseny per impulsar el sector textil

La jornada s’enmarca  dins les accions de suport a les empreses locals per a consolidar una línia de producció de tèxtils tècnics, sostenibles i avançats

La seu de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) a Ontinyent acollia aquest dimecres la jornada tècnica “Ecodisseny el en Tèxtil”. Es tracta d’una de les accions incloses al conveni signat per l’Ajuntament de la ciutat i ATEVAL per donar suport a les empreses del sector en la consolidació d’una línia de producció de tèxtils tècnics, sostenibles i avançats.

 

La jornada, a la que assistien més de mig centenar de representants d’empreses de la zona, estava plantejada com una jornada tècnica de formació per a assessorar a aquestes en l’aplicació de l’ecodisseny als seus productes i procesos, dins la necesitat de produir productes amb menor petjada de ecarboni i adaptar-se a les noves legislacions.

 

En l’acte intervenien diversos professionals i experts per abordar aspectes com els reptes i oportunitats de la indústria textil espanyola en ecodisseny amb el marc legal europeu; la implementació de l’ecodisseny en la indústria tèxtil; o l’impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables; així com el cas d’èxit de l’empresa Sepiia.

 

En la cloenda es comptava amb la intervenció del regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, i del President d’ATEVAL i del Consell Intertèxtil Espanyol, Pepe Serna, qui coincidien en destacar “la importància de la col·laboració públic-privada en el manteniment i la creació d’ocupació amb accions com aquestes”. El conveni signat en 2020 per l’Ajuntament i ATEVAL ha suposat la inversió de més de 370.000 euros per fer el sector més fort i competitiu.