«Fira i Mercat està sent l’èxit sense precedents de la legislatura»

Vicenta Ferrer, regidora de Polítiques Econòmiques de Gandia

Vicenta Ferrer, 57 anys, infermera del hospital Francesc de Borja i treballadora social, es considera més activista que política, va entrar en llista amb l’oportunitat com a dona d’accedir a llocs de poder de decisió. Regidora responsable de Fira Mercat.

Que és Fira Mercat i per què cal visitar-la?

Fira Mercat és un espai que va nàixer per donar suport i dinamitzar el comerç local i professional de diferents sectors, una oportunitat única per al comerç, on els visitants poden observar molts comerços en un mateix espai. És l’única a la comarca i està sent molt positiva i amb molt d’èxit.

Que destaca d’aquesta Fira i Mercat?

Són fires que ja hem fet, com la de mascotes, i com sempre hem tingut èxit amb elles, es poden tornar a repetir. Aquest cap de setmana tenim la Borgiana, on podrem gaudir de la gastronomia local i de proximitat, de la terra, com dolços típics de València i acabarem amb la del regal, que és la típica de Fira Mercat molt propicia per a les dates que venen, i amb la d’art, per fer venda de cara a Nadal i en l’àmbit expositiu.

Quins beneficis aporta al comerç participant?

El principal benefici és la visibilitat que se li dona al comerç local. Hem tingut expositors que han vingut sols amb producte online i han acabat amb tendes físiques arran de Fira Mercat. La clientela té assessorament i a banda els expositors tenen relacions entre ells, on coneixen les últimes tendències i els beneficis principals.

FOTO: Àlex Oltra

Quina repercussió econòmica genera?

La repercussió s’ha de mesurar en l’increment de vendes per al comerç, poden passar 2.000 persones en un cap de setmana i això no és una realitat en el teu comerç i també ve gent de fora de la comarca, que ajuda a dinamitzar l’hostaleria i el comerç.

Que podrem esperar de la següent edició?

Sobretot fires que ja hem fet, com t’he dit abans, que sempre són un èxit, com l’outlet de moda, encara que intentem sempre fer alguna cosa innovadora, però més o menys la programació anirà en funció del que hem fet fins ara.

FOTO: Àlex Oltra

Per altra banda, quines polítiques destaca del seu departament?

Iniciatives radicalment noves, com Fira Mercat o els Xecs Consum, totes, iniciatives per recolzar el comerç i la indústria, hem subvencionat un market place, 4 línies d’ajudes a la digitalització al comerç, hem comprat equipament tecnològic, als polígons portem 4 anys d’ajudes de subvencions a l’IVACE en millores de les infraestructures, i en Urbalab hem fet molta formació en tallers d’ocupació, etc.

Quins són els reptes que té de cara al final de la legislatura?

Tenim la intenció d’una altra edició de Fira Mercat, la Fira Motor, esdeveniment que reporta molta economia a la ciutat i als mateixos expositors, la 3 edició durant el primer semestre de l’any dels Xecs Consum, per a comprar i donar visibilitat al comerç local online propi de la ciutat, també volem treballar amb els locals buits i donar suport en campanyes enfocades al comerç i hostaleria.

Quin balanç fa d’aquests 4 anys de polítiques econòmiques en mans de Compromís?

El balanç és molt positiu, marcant un abans i un després, hem treballat intensament des del departament. Destacaria que tot s’ha fet amb el consens dels socis de govern, de les patronals i els sindicats i de l’oposició, amb la creació d’un foro econòmic i social que ens permet treballar a tots junts i arribar a diferents acords.