Ontinyent anul·la el pagament de la taxa per terrasses durant l’any 2021 a bars i restaurants

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explica que aquesta acció mostra que “som sensibles a la realitat del sector d’hostaleria, un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19”

Els bars i terrasses d’Ontinyent no pagaran taxa d’ocupació de via pública per taules i cadires durant tot l’any 2021, amb l’objectiu d’ajudar a un dels sectors econòmics més afectats per les restriccions imposades per la pandèmia. El Govern d’Ontinyent renova així la suspensió del cobrament d’esta taxa, que en 2020 es va deixar sense efecte fins al mes de març de 2021 dins del pla “Tornem Junts” per ajudar a empreses i particulars a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19. Aquesta nova proposta de suspensió serà aprovada al plenari ordinari del proper 28 de gener.

Segons ha declarat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “el sector de la hostaleria és un dels més afectats per la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia, i per això tornem a suspendre la taxa d’ocupació pública” i remarcava que “la ciutadania pot estar segura que farem tot allò que estiga a la nostra mà perquè la crisi de la Covid-19 no deixe a ningú al camí”, incidia.

La suspensió d’esta taxa per a l’any 2021 és una merma d’ingressos de 39.100 euros per a l’Ajuntament, que sumats als 52.000 euros de març de 2020 a març de 2021 suposen una subvenció en espècie al sector de 91.100€ en dos anys. No obstant això, la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, remarcava que “aquesta merma d’ingressos és possible gràcies a la bona salut financera de l’Ajuntament i la important rebaixa del deute que hem acumulat. Un treball previ que ara ens permet donar suport als sectors més afectats per aquesta crisi sanitària i econòmica”, manifestava. Enguix ha exposat que la suspensió de cobrament de la taxa per ocupació del domini públic amb taules i cadires per a l’any 2021 es fa amb efecte des de l’1 d’abril de 2021 fins al 31 de desembre de 2021, ambdós inclosos, així com la pròrroga de les autoritzacions d’ocupacions de la via pública.

 

Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, exposava que “el nou tancament de la hostaleria decretat per la Generalitat Valenciana ha agreujat la situació d’aquest sector. Per això, volem que la renovació d’aquesta suspensió servisca per tractar d’ajudar als nostre autònoms i autònomes”, assegurava.

Bonificacions fiscals per a 2021

Juntament a aquesta suspensió, l’executiu de Jorge Rodríguez ha previst per a l’any 2021 nous avanços en l’aposta del Govern local per emprar les ordenances fiscals com element de promoció econòmica i suport a la ciutadania. En concret, fins al 15 de febrer la ciutadania d’Ontinyent pot sol·licitar el pagament d’impostos(IBI, IAE, guals, impost de vehicles sobre tracció mecànica o recollida de fem) de l’any en curs en 12 mesos sense interessos de demora. Per beneficiar-se del Compte Corrent Tributari sols cal omplir una instància accessible des de l’apartat de “Carpeta Ciutadana” a la web www.ontinyent.es.

Així mateix, es rebaixen els requisits per accedir a la “bonificació verda” del 50% als principals impostos (IBI i IAE) a les empreses i particulars que aposten per l’ús d’energies renovables. Es milloren també les bonificacions d’impostos a les empreses, com la del 50% de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) que passa a requerir un increment de la plantilla amb contracte indefinit en 2020, enlloc de l’últim lustre.

Igualment, es bonifica el 95% de la quota íntegra de l’impost de transmissió de les vivendes situades a la Cantereria afectades per les inundacions de setembre de 2019 i, a més, es rebaixa en un 6% la taxa de les parades del mercat d’abasts per ajudar i impulsar el comerç local i de proximitat; i es mantenen les bonificacions a les taxes de fem i aigua a les famílies desafavorides.