Finalitza la primera fase del pla de participació urbanístic per a repensar el futur del nucli històric de la platja de Gandia

Fins el 31 de gener la ciutadania en general i residents, empreses i comerciants de la platja en particular, encara poden descarregar-se el qüestionari o omplir-lo online

 

La primera fase del primer pla de participació urbanístic per a repensar el futur del nucli primitiu de la platja de Gandia entra en la seua recta final.

Així, fins el 31 de gener, la ciutadania en general i residents, empreses i comerciants de la platja en particular, encara poden descarregar-se o omplir online un qüestionari i fer-hi les seues propostes (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWnVZFxFNTrPSJAgePCOB5sBC3lbGLaHzAJrXLb4dgh2fK7A/viewform).

També s’hi ha fet una bustiada per la zona i es troba el qüestionari als edificis públics de Gandia i la Platja. Es pot enviar també al correu participaplatja@gandia.org .

Tal i com es va anunciar fa un parell de mesos, el departament d’Urbanisme, de forma coordinada amb la Junta de Districte de la Platja de Gandia, prepara un pla per a repensar el nucli primitiu de la platja. Un espai de 298.597 m2, denominat primera zona de la platja Nord, entre l’avinguda de la Pau i l’Hotel Bayren, i que va començar a desenvolupar-se durant la II República. La voluntat del govern local és impedir els excessos d’edificabilitat ambiental que hi puguen haver i dotar l’espai de les infraestructures i ambientació paisatgístiques necessàries que el milloren, que el facen més amable i saludable. Es concreta en 5 objectius: La integració tipològica i paisatgística; la mobilitat i l’habitabilitat de l’espai públic; l’increment dotacional, l’adaptació a l’efecte del canvi climàtic, el foment del turisme sostenible i la desestacionalització.

Tallers sectorials

Després d’aquesta primera fase, s’hi realitzaran tallers sectorials, en els quals ha estat treballant un equip muti-disciplinar i on els diferents agents econòmics i socials concretaran les mesures.

Finalment, s’hi alçarà la suspensió de llicències, d’acord amb la normativa vigent i s’hi posarà en marxa el pla de millora urbanística acordat. Cal recordar, que el 3 de novembre passat el DOGV va publicar la suspensió o paralització temporal, de màxim un any, per a les llicències d’obres de nova planta, sempre que no complisquen amb la normativa anterior i la que es preveu posterior. La prohibició no afecta a les obres menors o actuacions de reforma.

“La platja, a l’igual que la resta de la ciutat, ha de ser un espai més amable, més saludable per al veïnat i el visitant, seguint l’estratègia del govern del Serpis de fer de l’espai un factor fonamental de la millora de la qualitat de vida. Amb un urbanisme participatiu, complint els objectius 2030 de l’ONU pel que fa a les ciutats saludables; connectant amb l’etapa Covid que estem vivint, en la qual cada vegada és més necessari dotar-nos d’espais lliures i saludables per als vianants”, ha recordat el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete.