Oliva lluita contra el cotonet que danya els cítrics

Agricultura fa el seguiment de la solta del paràsit depredador al terme municipal

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, ha acompanyat a Maribel Deval, tècnica responsable de Sanitat Vegetal, de la Conselleria d’Agricultura, a visitar les parcel·les afectades pel cotonet.

En aquestes terres, quatre setmanes abans, es va realitzar la solta del parasitoide anagyrus. La intenció de la solta és fer front a aquesta plaga que causa un greu deteriorament dels cítrics afectats.

A la visita han assistit també el propietari d’una de les parcel·les i el regidor d’Agricultura de Tavernes de la Valldigna, Vicent Enguix.

S’ha interessat per les polítiques de lluita integrada contra les plagues del camp que està aplicant l’Ajuntament d’Oliva.

Més protecció

Doménech ha aprofitat la visita de la tècnica de conselleria per consultar amb ella la viabilitat d’instal·lar un insectari en el terme municipal d’Oliva.

«Després de les visites als insectaris de Silla i Almassora, vam constatar que serien de gran utilitat per als agricultors d’Oliva i i estem estudiant instal·lar-ne al terme amb la col·laboració d’un agricultor».